Pera Palas’ta, Agatha’nın odasında...

Güncelleme Tarihi:

Pera Palas’ta, Agatha’nın odasında...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2016 10:57

Hem tiyatro izleyeyim hem de Pera Palas’ın tarihi dokusuna ve yaşanmışlığına tanık olayım derseniz, size bir önerimiz var...

Haberin Devamı

Pera Palas, 20’nci yüzyılın başlarında vodvillere ev sahipliği yapıyordu. 125’inci yılını kutlarken, şimdi ‘Pera Palace Jumeirah’ adını taşıyan otel, bu geleneğine de sahip çıkıyor. ‘Altıdan Sonra Tiyatro’nun yürütücülüğünü yaptığı ‘Pera’nın Zamanı’ oyunu bu etkinliklerden.

Ama bunun sıradışı bir etkinlik olduğunu söylemeli. Çünkü bir sahnede değil, Pera’nın ‘efsane’ odalarında oynanıyor. Otelin ünlü misafirleri Agatha Christie, Greta Garbo, Ernest Hemingway ve Franz Joseph’in kaldığı odalarda... Odalarında bir döngü içerisinde takılıp kalmış dört misafir izliyoruz. Biri, Hakan Emre Ünal’ın canlandırdığı Roman bir müzisyen. Vakti zamanında acı bir olay yaşamış ve intikam almak için Kurt diye bir adamın peşinden sürüklenmiş. Pera’da kaldığını öğrendiği Kurt’un peşinden, o da otele yerleşmiş. İlk başta mekâna adapte olamasa da zamanla kral dairesine kadar yükselmiş. Seyfi Erol’sa, Agatha Christie olmaya çalışan, Agâh Kristal adlı bir veznedar rolünde. Yazar olma sancısını bu otelde atlatmaya çalışıyor. Özer Arslan ve Aziz Caner İnan’sa, çocukluktan beri birlikte büyümüş iki hırsız arkadaşı canlandırıyor.

Haberin Devamı

Odalardaki oyunlar birbirinden bağımsız ancak bu dört misafiri birleştiren bir hikâye var ki onu finalde Grand Pera Balo Salonu’nda öğreniyoruz. Seyircinin oyuncuyla doğrudan temas ettiği ve bazı durumlarda diyalog kurduğunu da belirtelim...

Yazanlar: Gülhan Kadim, Seda Özen Yürük, Selen Orcan, Selin Girit, Yaman Ömer Erzurumlu
Yönetmen: Yaman Ömer Erzurumlu
‘Pera’nın Zamanı’, bugün 16.00 ve 20.30 Pera Palace Jumeirah’ta. Biletler (60 TL) kumbaraci50.com adresinden alınabilir.

 

BAKMADAN GEÇME!