GeriKeyif Patatesli sucuklu omlet nasıl yapılır? Pratik kahvaltılık tarifler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patatesli sucuklu omlet nasıl yapılır? Pratik kahvaltılık tarifler

Patatesli sucuklu omlet nasıl yapılır? Pratik kahvaltılık tarifler

Türk kahvaltı kültürü denilince ilk akla gelen yemeklerden biri de hiç kuşkusuz omlet. Çeşitli sebzeler ve peynirle çeşitlendirilen bir lezzet olan omletin nasıl yapıldığını ve farklı tarifleri merak eden vatandaşlar, patatesli sucuklu omlet tarifini sorguluyor. Peki, patatesli sucuklu omlet nasıl yapılır?

Hafta sonu kahvaltılarının baş tacı, hem ekonomik hem de pratik, adını duyduğunuz zaman bile ağzınızın sulanacağı enfes bir lezzet olan patatesli sucuklu omletin nasıl yapıldığı son günlerde merak ediliyor. İşte, hafta sonları adeta "hayat kurtaran" ve her yaş grubundan insanın severek tükettiği patatesli sucuklu omlet tarifi...

PATATESLİ SUCUKLU OMLET NASIL YAPILIR?

Karnınız aç ve kahvaltı yapmak istiyorsunuz ama çok vaktiniz mi yok? Ya da ailece uzun bir aradan sonra toplandınız ve kahvaltı mı yapacaksınız? O halde omlet tam size göre! Ekonomik olduğu kadar pratik de olan patatesli sucuklu omletin yapımını, malzemelerini ve püf noktalarını sizler için derledik...

MALZEMELER

1-2 yemek kaşığı sıvı yağ

50 gram kaşar peyniri

2-3 adet ince yeşilbiber

3 adet yumurta

1 küçük patates

Tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI

İlk olarak yıkayıp soyduğunuz patatesleri küp küp doğrayın ve kızartın. Bir yandan da sucuk ve biberi ince ince doğrayarak yağda kavurmaya başlayın. Bunları hazırladıktan sonra başka bir kaba yumurtayı kırın ve rendelenmiş kaşarı ekleyin. Bu karışımın üzerine karabiber ve tuzu da ilave edin. Az önce hazırladığınız biber ve sucukların üzerine önce patatesi sonra da yumurta ve kaşarı ekleyin. 2-3 dakika boyunca kısık ateş ve kapalı kapakta pişirin. Afiyet olsun...


Yorumları Göster
Yorumları Gizle