Pastane kurabiyesi nasıl yapılır? Adım adım kurabiye tarifi

Güncelleme Tarihi:

Pastane kurabiyesi nasıl yapılır Adım adım kurabiye tarifi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2018 14:48

Beş çaylarının vazgeçilmezi olan kurabiyeler genellikle daireler, kareler, yıldızlar, tüpler şeklinde oluşturulur; bazen çerezler bir dolgu ile yapılır ya da iki kurabiye arasında bir dolgu koyulur. Kurabiye tariflerinin en sevilenlerden biri de pastane usulü olandır. Reçel yardımıyla lezzeti katlanan bu kurabiyeleri, ağzı kapalı bir kavanozda uzun süre muhafaza edip, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İşte, adım adım pastane kurabiyesi tarifi

Haberin Devamı

Canınız tatlı çektiğinde, çat kapı gelen misafirlerinize ikram hazırlamak istediğinizde kolayca yapabileceğiniz pastane kurabiyesinin tarifini derledik.

200 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
çeyrek çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı mısır nişastası
2 - 2,5 su bardağı un

Üzeri için:

4 yemek kaşığı marmelat

PASTANE KURABİYESİ YAPILIŞI

Elde edeceğiniz hamurun çok yumuşak olması gerekiyor. Bu yüzden çok fazla nişasta ya da un eklememeye özen gösterin. Üzerine dilediğiniz marmelatı koyabileceğiniz gibi dilediğiniz apartlarla farklı şekiller verebilirsiniz. Kurabiye hamurunu buzdolabında da bekletebilirsiniz. Evinizde sıkma torbası yoksa dayanıklı bir kilitli poşetin uç kısmını çok minik bir şekilde kesin ve ucuna apartları yerleştirin. Bu şekilde kurabiye hamurunuza şekil verebilirsiniz.

Haberin Devamı

Orta boy bir kabın içerisine tereyağını, pudra şekerini, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyerek çırpma teli yardımıyla güzelce karıştırın.

Tüm malzemeler birbirlerine karıştığında nişastayı ekleyin. Azar azar un ekleyerek yumuşacık kıvamlı, ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Yumuşak kıvamlı kurabiye hamurunu sıkma torbasına aktarın. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin üzerine yuvarlak ve içi dolu olacak şekilde sıkın ve kurabiye şeklini verin.

Üzerlerine dilediğiniz marmelatı koyun ve 165 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar 15-20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edin.

KURABİYE YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Lezzetli bir kurabiye mutlaka ağızda dağılmalıdır. Bu nedenle tarifte belirtilen malzeme miktarı değiştirilmemeli, gönlünüzden koptuğu için malzemeleri arttırmamalısınız.

Özellikle şeker hamuru kullanılacak olan kurabiyeler 1 cm.’den ince olmamalı. Aksi takdirde kırılgan olurlar. Daha kalın olurlarsa da içleri hamur olur yani çiğ kalır.

Kurabiyenin pişirme süresi fırın tipine göre fark eder ancak önceden ısıtılmış 160 derece fırın ve 12-13 dakikalık pişirme süresi idealdir.

Kurabiyenin pişip pişmediğini anlamak için bıçakla kaldırıp altına bakın. Rengi hafif pembe ise tamamdır bu iş.

Kurabiyelerin fırından yeni çıkmış taze kalması için 1 adet kesme şeker ya da bir avuç pirinç nemden eser kalmasın.

BAKMADAN GEÇME!