GeriKeyif Palamut nasıl pişirilir? Poşette palamut balığı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Palamut nasıl pişirilir? Poşette palamut balığı tarifi

Palamut nasıl pişirilir? Poşette palamut balığı tarifi

Kış aylarının en severek tüketilen balıklarından biri olan palamut, bolca protein ve D vitamini bulundurur. Bu sebeple, kasları güçlendirir. Palamutu pişirmenin birçok yolu bulunmaktadır. Fırına vererek buğuluması ve tavada kızartılması gibi pratik yolları vardır. Ayrıca tuzlaması da yapılır. Peki, palamut nasıl pişirilir? İşte, poşette palamut balığı tarifi

Kızartmasından pilakisine kadar pek çok farklı şekilde tüketilen palamut balığını pişirmenin en güzel yöntemlerinden biri de fırınlamaktır. Temizleyip bol suda yıkadıktan sonra dilimlediğiniz palamut balıklarını defne yaprağıyla pişirebilirsiniz.

POŞETTE PALAMUT BALIĞI MALZEMELERİ

6 adet Yuvarlak kesilmiş palamut balığı
15 adet cherry domates
4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı soğan
1 adet limon
4 adet defne yaprağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağ

POŞETTE PALAMUT BALIĞI YAPILIŞI

Palamut dilimlerini hazırlanır.

Üzerlerine birer dilim soğan, domates, limon, biber yerleştirilir.

Tuz, biber serpilir.

Birer yaprak defne yaprağı da koyulup, balıklar fırın poşetlerine yerleştirilir (Fırın poşetinizin büyüklüğüne göre poşete bir, iki veya 3 parça balık koyabilirsiniz)

Her birinin üzerine birer tatlı kaşığı zeytinyağ gezdirilir.

Poşetlerin ağzı kapatılır, ucu ufak delinir.

200 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.

 


Yorumları Göster
Yorumları Gizle