Oscar mutfağında bir Türk şef: Cihan Kıpçak

Güncelleme Tarihi:

Oscar mutfağında bir Türk şef: Cihan Kıpçak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2019 11:27

 Türk şef Cihan Kıpçak, son iki yıldır "Oscar Ödülleri" olarak da bilinen ve sinema dünyasının en prestijli ödülü olan "Akademi Ödülleri" gecesinde yemek sofralarını Türk yemekleriyle donatıyor.

Haberin Devamı


İstanbul'da 2 restoranın kurucu ortaklığını üstlenen Kıpçak, son iki yıldır Türk yemeklerini Oscar sofralarına kazandırıyor.
Bilkent Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünden mezun olduktan sonra İsviçre'ye giderek dünyaca ünlü şeflerden eğitim alan Kıpçak, daha sonra Türkiye'ye dönerek çeşitli restoranlarda yönetici pozisyonunda çalıştı.

İstanbul'da çeşitli restoranlar açan, hem yerli hem de uluslararası basında yer alan Kıpçak, Bilkent Üniversitesi "En Çok Gelecek Vaad Eden Genç", en iyi Chef Kategorisinde "GQ Türkiye Men of The Year" ve Gecce.com "Yılın Şefi" ödüllerine layık görüldü.
Nisan 2017'de 2 Michelin yıldızlı "Spago by Wolfgang Puck" adlı restoranda yönetici şef kadrosunda çalışmaya başlayan Kıpçak'ın Oscar mutfağına uzanan hikayesi de bu noktada başladı.

Haberin Devamı


Geçen yıl Oscar Ödül törenlerinde, Adana kebap, içli köfte ve kabak tatlısının yeniden yorumlanmış halleriyle oluşturduğu menüyü Hollywood yıldızlarına sunarak bir ilki gerçekleştiren Kıpçak, bu sene de Oscar mutfağındaydı.
Kıpçak, bu yıl ali nazik, levrek, damla sakızlı muhallebi, kuru baklava gibi lezzetlerin de aralarında olduğu 6 yemeklik bir menü hazırlayarak, Oscar ödül töreni mutfağına imzasını attı.

Buck'ın özel davetiyle Oscar mutfağı

Cihan Kıpçak, İstanbul'daki restoranlardan Oscar Ödül töreni mutfağına giden yolculuğunu anlattı. İstanbul'da bir restoranda yönetici şefi olarak işe başlamasının ardından, çalışma prensiplerini anlaması için Los Angeles'a davet edildiğini belirten Kıpçak, 15 gün buradaki çalışanlarla vakit geçirdiğini dile getirdi.

Kıpçak, Los Angeles'da bulunduğu süre içerisinde Dünyaca ünlü şef Wolfgang Buck'ın İspanyol bir gazeteci arkadaşının geldiğini ve Buck'ın kendisinden Türk yemekleri pişirmesini rica ettiğini belirterek, "6 yemeklik bir tadım menüsü hazırladım. Türk yemeklerinden bir seçki vardı. Yemekten sonra Buck ve arkadaşı beni ayakta alkışlayıp tebrik ettiler. Daha önce böyle şeyler yemediklerini söylediler." dedi.

İstanbul'a döndüğünde restoranın yöneticisinin kendisini arayarak yanına çağırdığını belirten Kıpçak, "Hemen restorana gittim. Yöneticim, Buck'ın benden Oscar'da yemek yapmamın istediğini ve kabul edersem hemen çalışmaya başlamamız gerektiğini söyledi. Bu olay Temmuz 2017'de oldu." diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!