Oğuldan babaya geçen bir gelenek

Güncelleme Tarihi:

Oğuldan babaya geçen bir gelenek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2015 01:27

“Batı’nın ahlakını değil ama dizisini alalım” desek o da bizi aşıyor. Türkiye’de de yayınlanan ABD dizileri cinsel yönelimlere yaklaşım konusunda ülkemizin fersah fersah ilerisinde. Örneğin artık televizyonda ‘cinsiyet değiştiren baba’ modası var.

Haberin Devamı

ABD dizilerinde ‘ailenin eşcinsel çocuğu’ teması, ‘ailenin cinsiyet değiştiren veya eşcinsel babası’ temasına evrildi. Geçen yıl Amazon Stüdyoları’nın yayınlandığı ‘Transparent’, yazarı Jill Solloway’in babasının gerçek hikâyesi. Kaliforniya’da yaşayan sıradan bir ailenin 70’inden sonra cinsiyet değiştirip kadın olan babasını canlandıran Jeffrey Tambour, Altın Küre’lerde ‘En iyi erkek oyuncu’ ödülünü alırken, dizi de ‘En iyi dizi’ küresinin sahibi oldu.

Oğuldan babaya geçen bir gelenek

Keeping Up with Kardashians: E! Online - hafta içi her gün

Dünyanın izlediği reality şov ‘Keeping Up with Kardashians’ın en ünlü şahsiyeti Kim Kardashian’ın üvey babası, olimpiyat madalyalı atlet, altısı öz 10 çocuk babası Bruce Jenner, birkaç hafta önce katıldığı bir televizyon programında yaşamını artık kadın olarak sürdüreceğini açıkladı. ‘Keeping Up with the Kardashians’ın önümüzdeki hafta yayınlanacak bölümlerinde Bruce Jenner, aile efradına kararını açıklayacak. Netflix’in geçen hafta yayınladığı 13 bölümlük dizisi ‘Grace and Frankie’ de eşcinsel evlilik yasası çıktıktan sonra evlenmeye karar veren iki iş ortağının kararlarını karılarına açmalarıyla başlıyor. İkisi de 40 yıldan fazladır evli olan ortaklar meğer 20 yıldır gizli aşk yaşıyorlarmış. Jane Fonda ve Lily Tomlin’in canlandırdığı Grace ve Frankie, bu iki ortağın birbirinden fazla hazzetmeyen karıları. Bu kararla, hayatla baş etmek için maalesef istemeseler de birlik olmak zorunda kalıyorlar. Âşık, mutlu ve kıkırdak çifti canlandıranlar ise Martin Sheen ve Sam Waterstone.

Haberin Devamı

EKMEK DE YİYORUZ, PASTA DA!

Oğuldan babaya geçen bir gelenek

'Pastane' - TRT 1 - hafta içi her gün

Yeni bir yemek programı ‘Pastane’. Diğerlerinden biraz farklı, çünkü bebek odası gibi iç açıcı renklerle düzenlenmiş bir stüdyoda sadece pasta, börek, tatlı, çörek vs. yapımı izleniyor. Tarifler kolay, sempatik ve eğlendiren sunucu sosyal medyayı da dinamik sunumuna katıyor, bir bakmak için uğrasanız da kalıveriyorsunuz sonuna kadar.

Haberin Devamı

DELİLER UFAKTAN KAÇIYOR

Oğuldan babaya geçen bir gelenek

ABD’de pazar, bizde pazartesi gecesi televizyonda bir devir kapanacak. Mad Men sona erecek. Ali Tufan Koç’un geçen haftaki öğüdünü tutup son bölümleri izlemişseniz ne âlâ, izlemeseniz bile nefeslerin tutulup beklendiği finali kaçırmayın. Televizyon tarihinin en cool karakterlerine, en ince işlenmiş senaryolarından birine gözyaşları içinde veda edilecek galiba.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!