Nişantaşı’ndaki Madam Bovary

Güncelleme Tarihi:

Nişantaşı’ndaki Madam Bovary
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 10:51

İstanbul Tiyatro Festivali’nin iddialı yapımlarından biri olan ‘Köpeklerin İsyan Günü’nü bu hafta izleyebilirsiniz. Televizyonun popüler isimlerini sahnede görmek isteyenler için de farklı oyunlar var.

Haberin Devamı

Flaubert’in klasik eseri ‘Madam Bovary’ günümüzde geçerse, hele ki fonda Nişantaşı varsa ortaya nasıl bir şey çıkar? ‘Köpeklerin İsyan Günü’nün konusunu kısaca anlatalım: O sabah Nişantaşı’nda, köpek gezdiricisi olarak çalışan genç, bir kehanet fısıldıyor, sanki bize “Yakarsa bu dünyayı köpekler yakar!” diyor...

Nişantaşı’ndaki Madam Bovary

Küçük lüksleri için hiç durmadan çalışıp, yıpranan evliliğiyle boğuşan Suzan için o gün her şey sıradan görünmektedir. Annesi, bakıcı kadın ve köpek gezdiricisi gencin ekseninde güvenlikli orta sınıf evi tedirgin edici bir hal almaya başlar. Köpekler semti saran kehanetin izini sürerken, geçmişin seçkinleriyle bugünün kazananları arasındaki çatışmaya ve her devrin kaybedenlerinin hikâyelerine uzanırız.

Haberin Devamı

‘Madam Bovary’nin serbest uyarlaması, oyuncu ve yönetmen Mark Levitas ile dramaturg Ceren Ercan’ın kurduğu Platform’un oyunu. Sahnede Zuhal Gencer Erkaya, Kanbolat Görkem Arslan, Elif Ürse ve Sercan Gülbahar var. Oyun, Lizbon’da oynanmış, Portekiz basınında adından övgüyle söz edilmişti.  

13 Mart Pazartesi, İstanbul Zorlu PSM, 20.30

YANLIŞ KİŞİYİ ÖLDÜRDÜK PATRON!

Nişantaşı’ndaki Madam Bovary

Cemal Hünal ve Onur Şenal’ın birlikte oynadığı oyunun adı ‘Patron’.  Konusuna gelirsek: Çocukluk arkadaşı olan iki kafadar Sadık ve Okan birlikte Patron adı verdikleri bir mafya lideri için çalışmaktadırlar. Patron’un ölüm talimatı verdiği birini öldürürler, fakat yanlış kişiyi öldürdüklerini fark ederler. Patron’un gazabından çok korkan iki kafadar, Patron’a gidip durumu kendi ağızlarından anlatmak isterler.

Oyunda daha önce denenmemiş bir sistem kurgulanıyor. Normalde Patron karakteri, Tamer Karadağlı sesiyle sahnede duyuluyor. Ancak zaman zaman, sürpriz isimler ‘Patron’ karakterini canlandıracak...

13-15 Mart, KATS Sahne/İstanbul, 20.30.

Haberin Devamı

ÖDENMEYECEK, ÖDEMİYORUZ!

Sürekli yükselen hayat pahalılığı karşısında varoşlarda yasayan çocuklar, yaşlılar, kadınlar, işçiler, fiyatların zamlanmasına karşı hep birlikte eski fiyatlar üzerinden alışveriş yapmaya karar veriyorlar ve “Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!” diyerek süpermarketteki yiyeceklere el koyuyorlar. Dario Fo’nun eseri bir mücadele komedisi...

Yarın Ankara Sanat Tiyatrosu, 15.30

GERÇEKLER ACITIR MI?

Nişantaşı’ndaki Madam Bovary

Kan bağı size neler yaptırır? Ahlaki değerler hangi durumlarda esneyebilir? Sırlarla dolu iki kardeşin hikâyesi bu sorulara cevap arıyor. ‘Hansel ve Gretel’in Öteki Hikâyesi’nde başrolleri Ayça Bingöl ve Salih Bademci paylaşıyor. 

Haberin Devamı

Bugün ve yarın İstanbul Oyun Atölyesi, 20.30.

TEKİNSİZ BİR YOLCULUK

Nişantaşı’ndaki Madam Bovary

Afganistan’ın gerçekte var olmayan ‘yağmur ormanları’nda kaybolan bir ordu mensubunun izini süren askerler bu yolculukta, Avrupa’nın yakın geçmişine ironik bir bakış getiriyor. Yolculuğun kendisi ise askerleri tüm zıtlıklardan öte, gösterişsiz gerçeklere; yoksulluk ve kendileriyle yüzleşmeye götürecektir. Joseph Conrad’ın ‘Karanlığın Yüreği’ romanından ve Francis Ford Coppola’nın ‘Kıyamet’ isimli filminden esinlenen ‘Gülünç Karanlık’, ‘uygar Batı’ ve ‘azgelişmiş doğu’ meselesine bugünün dinamikleri ile yaklaşıyor. Sahnede yine televizyon izleyicisinin yakından tanıdığı Alican Yücesoy var. 

Haberin Devamı

Bugün İstanbul Y. Emre Kültür Merkezi, 20.30.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!