Netflix Türkçe olarak resmen Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Netflix Türkçe olarak resmen Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2016 12:32

Dünyanın lider internet televizyon ağı Netflix, bugün itibarıyla tam anlamıyla Türkçe hizmet vermeye başladığını duyurdu.

Haberin Devamı

İstanbul’da düzenledikleri basın toplantısında Türkiye lansmanlarını resmen gerçekleştiren şirket, Türkçe dil desteği ve Türk Lirası ödeme sunuyor.

Yurtdışında popüler olan programlarının yanı sıra çok sayıda Türk dizisini ve filmini de içerikleri arasına ekleyen Netflix'in üyelik ücreti aylık 15,99 TL'den başlıyor.

Netflix'te şu anda içeriğin yüzde 80'i halihazırda Türkçe dublajlı veya altyazılı.

Netflix Türkçe olarak resmen Türkiyede

Netflix'in kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Reed Hastings konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Son derece popüler olan ve dünya çapında tanınan Türk dizileri, Türk insanının ne kadar müthiş bir hikaye anlatıcısı olduğunu gösteriyor. Netflix, bu içeriklerin dünyada tanınmasında etkin bir şekilde rol almayı hedefliyor. Tamamen Türkçeleştirilmiş  bir Netflix sunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Netflix, Türkiye'de hem Netflix'in orijinal içeriklerini hem de Türkiye içinden ve dışından alınan içerikleri koleksiyonuna ekleyerek büyümeye devam edecek."

Haberin Devamı

TÜRK DİZİLERİ DE SİSTEMDE

Netflix; Güneşi Gördüm,  Kelebeğin Rüyası, Recep İvedik 4, Düğün Dernek 1 ve 2 gibi oldukça popüler filmleri ve Leyla ile Mecnun, Suskunlar, Karadayı, Ezel, Kurt Seyit ve Şura, Diriliş Ertuğrul ve Filinta gibi dizileri içeren güçlü bir koleksiyonu Türk izleyicisine sunmaya hazır.

Yeni Netflix Orijinal dizi ve filmleri, tüm dünya ile aynı anda ve tüm bölümleri aynı gün yayınlanıyor. Netflix üyeleri bu içerikleri istedikleri zaman istedikleri yerde izleyebiliyor.

Netflix Türkçe olarak resmen Türkiyede

TÜRKİYE’DE DE OLDUKÇA POPÜLER DİZİLER VAR

House of Cards, Stranger Things, Narcos, The Get Down, Marvel’s Daredevil ve Jessica Jones gibi tüm dünyada fenomen olmuş Netflix dizileri; Making a Murderer, Winter on Fire ve Chef’s Table gibi ödüllü belgeseller ve Adam Sandler’ın başrolünde olduğu The Do-Over ve Ridiculous 6 gibi orijinal filmler artık Türkçe dublaj ve altyazı ile Türk izleyicilerin de hizmetine sunuluyor.

Haberin Devamı

HANGİ DİZİLER GELECEK?

Yakında gösterime girecek orijinal diziler arasında 30 Eylül'de yayınlanacak olan Marvel’s Luke Cage'in yanı sıra Gilmore Girls ve The Crown da var. Başrolünde Kevin James'in yer aldığı Uluslararası Bir Suikastçının Gerçek Hatıraları, Christopher Guest'in yarattığı topluluk komedisi Maskotlar ve Brad Pitt'in başrolünü üstlendiği Savaş Makinesi gibi orijinal filmler de yakın zamanda izleyiciyle buluşacak orijinal filmler arasında.

ÇOCUKLARA ÖZEL HİZMET

Küçük izleyiciler Beat Bugs, Çizmeli Kedi  ve Project Mc2 ve Puffin Rock gibi orijinal yapımların da olduğu geniş bir koleksiyona sahip.

REKLAM YOK

Netflix'te herhangi bir reklam yayını yapılmıyor.

Haberin Devamı

Şu anda Netflix'te mevcut olan Hollywood filmlerinin ve uluslararası filmlerin arasında Felekten Bir Gece, Yerçekimi, Başlangıç ve Kara Şövalye de bulunuyor.

HANGİ CİHAZLARDA KULLANILABİLİYOR?

Şu anda Türkiye'de Netflix'i destekleyen cihazlar arasında şunlar bulunuyor:

Blu-ray oynatıcılar           LG, Panasonic, Samsung, Sony, Toshiba

Bilgisayarlar        Mac, Windows, Chrome OS

Oyun konsolları                PlayStation (PS3, PS4), Wii U, Xbox 360, Xbox One

Ev sinema sistemleri      LG, Panasonic, Samsung, Sony, Toshiba

Akıllı TV'ler         LG, Panasonic, Philips, Samsung, Sony, Toshiba, Vestel, Arçelik

İnternet medya oynatıcıları        Apple TV, Google Chromecast

Haberin Devamı

Telefonlar ve tabletler  iOS telefonlar ve tabletler, Android telefonlar ve tabletler, Windows Telefon

VODAFONE VE VESTEL İLE İŞBİRLİĞİ

İlk yerli telekomünikasyon ortağı olarak mobil hizmet sağlayıcısı Vodafone ile anlaşma imzalayan Netflix, aynı zamanda Türk televizyon üreticisi Vestel ile de işbirliği yaptığını duyurdu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!