Nerede o eski kavgalar | Yeşilçam'da dövüş teknikleri ve kuralları

Güncelleme Tarihi:

Nerede o eski kavgalar | Yeşilçamda dövüş teknikleri ve kuralları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 12:08

Yeşilçam ve Türk dizilerinin aksiyon sahnelerinin aranan konusu kavga, esas oğlanın kızı kurtarması veya kötülere ders vermesi için olmazsa olmazlardandır. Türk sinemasında öyle klişeler vardır ki ne zaman ne zaman bir kavga çıksa genellikle tahminlerimiz doğru çıkar ve ne olacağını biliriz.

Haberin Devamı

Yeşilçam filmlerinde kahramanımız hem dayak yer hem de atardı. Şimdilerde ise geneldebaşrol oyuncuları kötü adamları sille tokat dövmekte fakat neredeyse burunları bile kanamamakta. İşte 'Nerede o eski kavgalar' dedirten Yeşilçam'dan en güzel nostaljik örnekler...

* Kavga sahnelerinde, eğer ortalıkta bir havuz görünüyorsa, grup ne kadar kalabalık olursa olsun, kavga bütün kötü adamlar havuza atılana kadar sürer...

* Havuzun gerçekten de kötü adamlar üzerinde nihai bir etkisi vardır. Havuz yakınında kalabalık bir dövüş cereyan ettiğinde, kötü adamlar kahramanımız tarafından defalarca yere serilseler bile kalkıp yeniden saldırırlar. Ancak havuza atılan asla havuzdan çıkıp tekrar saldırmaz.

* Tabancalı çatışmalarda; kurtulmak için fotr şapka giymek yeterlidir. Bu kesin bir tabudur: Fotr şapka takan birinin, şapkası vurulur...

Haberin Devamı

* Ormanda dövüş sahnelerinde, polis tam iyi adam kötü adamların hepsini alt eder etmez gelir. Kahramanımız son yumruğu atınca, birden bire orman yolunun ortasında arka arkaya dizili iki ya da üç trafik polisi arabası belirir.

* Polis baskınlarında, kaç polis arabası olursa olsun, hepsinin kapıları aynı anda açılır. Öndeki arabadan iki tane pardösülü ve fotr şapkalı sivil polisle iki tane üniformalı polis, arkadaki araba ya da arabalardan da dörder tane üniformalı polis çıkar...

* Silahlı çatışma sahnelerinde, en kötü yer tavandır. Tavanlarda kötü adamlar durur ve hepsi tek tek vurulup aşağıya düşer.

* Tavandaki adamın yapabileceği en kötü şey, arkası donuk olan kahramanımıza nişan almaktır. Çünkü tam o anda, kahramanımızın arkadaşı tarafından vurulur...

* Eğer başta kötü adamın elinde bıçak varsa korkuya gerek yoktur. Çünkü bu durumda, kahramanımız kötü adamın kolunu bükerek bıçağı elinden düşürür. Ancak elinde bıçak görünmeyen adamlar tehlikelidir, çünkü son anda çıkarıp esas kız ya da esas oğlanın karnına saplayabilir...

* Kahramanımız eğer dayak yiyor ise yerde kum olamasa da ne yapar eder bir avuç kumu kötü adamın gözüne atar ve o sahneden itibaren kötü adamı dövmeye başlar.

Haberin Devamı

Nerede o eski kavgalar | Yeşilçamda dövüş teknikleri ve kuralları

* Kalabalık kavgalarda filmin kahramanını yenmenin en pratik yolu, kafasına bir çuval geçirip, çuvalın etrafını iple sarıp, dört bir yandan sopayla vurmaktır...

* Kötü adamlar kahramanımızın üzerine kurşunları boşalttıkları halde, kurşunların hiçbiri isabet etmez. Ama kahramanımız bir kurşun ile iki hatta üç kötü adamı öldürebilme yeteneğine sahiptir.

* Kahramanımız intikam yeminleri edip baş kötü adamın bulunduğu binaya gittiğinde binanın ilk üç katı kötü adamlarla doludur fakat baş kötü adamın bulunduğu dördüncü katta tek bir kötü adamın izine rastlanmamaktadır.

* Yine kahramanımız intikam yeminleri etmekte ve baş kötü adamımız korku içinde bulunması gerektiği binanın dördüncü katında beklemektedir. Madem baş kötü adamımız korku içinde hazin sonun kendisine doğru geldiğini hissedip bütün adamlarını bina içinde toplamaktadır, neden başka bir binada kahramanımızın ölümünü beklememektedir. Acaba o kadar zenginlik içinde başka binası mı yoktur?

Haberin Devamı

* Bütün kavgaların sonunda polis gelir. Sanki bütün filmi televizyondan izlemiş ve kimin haklı kimin haksız olduğuna karar vermiş gibi kötü adamları tutuklar ve kahramanımıza teşekkür ederek olay yerinden ayrılır. Yerde dayaktan pestili çıkmış adamların iyi adamlar olmadıklarını polis şip şak anlamaktadır.

CHUCK NORRİS BİLE BU KADAR DAYAK ATMAMIŞTI

Yeşilçam'ın ünlü yıldızı, yılların sanatçısı Cüneyt Arkın'ın bu videosu internet alemi üzerinde dünyaya yayılarak, "Turkish Chuck Norris" olarak ün yapıyor..!! Sanal alemin hayatımıza girmesinden sonra çok eski görüntüler de hafıza arşivinden çıkartılıp, sosyal medyada yeniden canlanıyor.

Dövüş filmlerinin ünlü aktörü Chuck Norris'in sahnelerinin papucunu dama atan bu sahne ise sanal alemde hızla yayılmaya devam ediyor.. Filmde dayak "uzmanı" Cüneyt Arkın karşısına insan azmanı olarak çıkan 2 adamı dayak manyağı yapıyor. Ancak, sosyal medyanın popüler videoları arasına giren bu görüntülerde en dikkati çeken, dayak yiyen adamların "Çok güzel ve sade dayak yemeleri".. İşte, bütün dövüş filmlerinin kahramanlarını özellikle de Chuck Norris'i kıskançlıktan çatır çatır çatlatan o sahne..!!

Haberin Devamı

Haberin Devamı

MAHİR'E TEKME TOKAT DAYAK

Kenan İmirzalıoğlu ile Bergüzar Korel'in başrollerini paylaştığı 'Karadayı' izleyici ile buluştu. Dizinin yayınlanan ilk bölümüne Kenan İmirzalıoğlu'nun dayak sahnesi damga vurdu. Twitter'da en çok konuşulan konulardan biri olan sahnede İmirzalıoğlu'nun canlandırdığı Mahir karakteri, Rıza Kocaoğlu'nun hayat verdiği Kibrit Yasin karakterinden tekme tokat dayak yedi.

BAKMADAN GEÇME!