Müzede yaz başkadır

Güncelleme Tarihi:

Müzede yaz başkadır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2015 01:07

Sanat galerileri yavaş yavaş yaz tatiline girdi ama müzeler açık. İşte İstanbul ve Ankara’daki güncel müzelerde görmeniz gerekenler...

Haberin Devamı

İSTANBUL MODERN'DE GÜLERYÜZ

Müzede yaz başkadır

Gerçek bir resim sergisi görmek istiyorsanız, Türkiye resminin yaşayan en büyük isimlerinden Mehmet Güleryüz’in 1960’lı yıllardan günümüze uzanan kariyerini ortaya seren ‘Ressam ve Resim: Mehmet Güleryüz Retrospektifi’ sizi bekliyor. 26 Temmuz’a kadar uzatılan sergiye yeni tablolar eklendiğini de hatırlatalım. Müzenin üst katında Anselm Kiefer, Georg Baselitz, Taner Ceylan gibi büyük sanatçıların eserlerini görmek mümkün. Fotoğraf Galerisi’nde ‘Magnum-Kontakt Baskılar’ sergisi 2 Ağustos’a kadar devam ediyor. Müzenin bahçesi de ‘Katı Olan Her Şey’ adlı güneşe duyarlı geçici yapıyla tam bir dinlenme alanına dönüşmüş durumda.

Haberin Devamı

PERA MÜZESİ'NDE GRAYSON PERRY

Müzede yaz başkadır

Pera Müzesi’nde şu sıralar iki mükemmel sergi var. Günümüz sanatının ikonik isimlerinden Turner ödüllü Grayson Perry’nin orta sınıf İngilizlere dair hikâyeler anlatan dev halıları ve 20. yüzyılın en önemli fotoğrafçılarından Cecil Beaton’un büyüleyici portreleri... Türk resminin en pahalı tablosu rekorunu elinde bulunduran Osman Hamdi Bey’in ünlü ‘Kaplumbağa Terbiyecisi’nin de yer aldığı daimi sergi ‘Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar’da oryantalist resmin en güzel örneklerini görebilirsiniz. ‘Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’ ile ‘Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu’ da müzede her zaman ziyarete açık.

SABANCI MÜZESİ’NDE GENÇ SANATÇILAR

Müzede yaz başkadır

Son dönemde sanat dünyasında etkisi hissedilen Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar’dan mezun, aralarında Deniz Gül, Aslı Narin, İz Öztat, Burcu Yağcıoğlu, Tan Mavitan, Elif Süsler ve Meriç Algün Ringborg’un da olduğu 20 genç sanatçıyı bir araya getiren ‘Buluşma...Reunion’ başlıklı sergi, 26 Temmuz’a kadar ücretsiz görülebilir. Müzenin asıl alametifarikası, alanında dünyanın en iyi koleksiyonlarından ‘Sakıp Sabancı Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu’nu her daim gezebilirsiniz. Sabancı’nın bir diğer daimi sergisi ‘Tanzimattan Cumhuriyete Türk Resmi Koleksiyonu’nun da hayli sağlam bir seçki olduğunu hatırlatalım.

Haberin Devamı

CER MODERN’DE MONTGOMERY

Müzede yaz başkadır

Ankara’nın en işlek sanat noktası Cer Modern, şu sıralar üç sergiyi ağırlıyor. Dirimart işbirliğiyle açılan ve Darren Almond, Ebru Uygun, Ekrem Yalçındağ, Hermann Nitch, Peter Kogler, Sabine Boehl, Shirin Neshat, Suzan Batu ve Thomas Bayrle gibi sanatçıların işlerinin yer aldığı ‘Momentum-İşlevsel Kavramlar’ sergisi 21 Temmuz’a kadar görülebilir. Metin sanat söylemine şiirsel bir ses getiren tanınmış güncel sanatçı Robert Montgomery’nin ‘Sokaktaki Harfler’ sergisi 12 Temmuz’da, Ka Fotoğraf Geliştirme Atölyesi’nin ‘Kuyudaki Taş’ başlıklı sergisi ise 30 Haziran’da sona eriyor.

BAKMADAN GEÇME!