'Mustang' neden Türkiye adına aday olmadı?

Güncelleme Tarihi:

Mustang neden Türkiye adına aday olmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 17:08

'Mustang' bu sene 88'incisi düzenlenecek olan Oscar Ödülleri'nde Fransa adına aday oldu. Filmin aday olması sevinçle karşılanırken, 'Mustang’ in Fransa adına yarışacak olması bu mutluluğa gölge düşürdü.

Haberin Devamı

88'inci Akademi Ödülleri adayları bugün açıklandı. 'Mustang' da Yabancı Dilde En İyi Film' dalında aday oldu. 

 

 

 

TESTE BU LİNKTEN DE ULAŞABİLİRSİNİZ

'Mustang', bir Karadeniz kasabasında büyükanneleriyle yaşayan beş yetim kız kardeşin ayakta kalma mücadelesini anlatıyor. Peki içinde tek kelime Fransızca geçmeyen, Türkiye'yle ilgili bir öykü anlatan ve Türk oyuncuların yer aldığı, Deniz Gamze Ergüven'in yönettiği 'Mustang' neden Fransa adına Oscar'a yollandı? 

Mustang neden Türkiye adına aday olmadı

Haberin Devamı

'Mustang', Türkiye'de de Oscar adayı olmak için başvurmuştu.  Ama Türkiye'deki seçici kurul geçen yıl Venedik Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü'nü kazanan Kaan Müjdeci imzalı ‘Sivas’ı Oscar’a yollamaya karar verdi. Bu nedenle 'Mustang' Türkiye adına Oscar adayı olamadı. Bu konuda sahipsiz kaldığını düşünen yönetmen Ergüven daha önce verdiği bir röportajda "‘Mustang’, Fransa-Almanya-Türkiye ortak yapımı bir film. Her ülke kendi aday adayını belirliyor. Filmimi Fransa’nın yaptığı gibi Türkiye de seçebilirdi" de demişti.

ERGÜVEN: 'FRANSA FİLMİMİN ARKASINDA DURDU' 

Mustang neden Türkiye adına aday olmadı
Filmin başrollerinde Güneş Nezihe Şensoy, Doğa Zeynep Doğuşlu, Elit İşcan, Tuğba Sunguroğlu, İlayda Akdoğan, Nihal Koldaş ve Ayberk Pekcan yer alıyor.

 

“Film yapım konusunda çoğunlukla Fransız inisiyatifi. Ben bir yönetmen olarak Fransa’da doğdum, okudum. Ve Fransa filmin değerlerinin arkasında durmayı seçti. Burada olmak gerçekten güzel, olağanüstü bir durum, büyük bir heyecan var. Sadece ödül törenleri değil. Bu süreç boyunca aktörler, yönetmenler birbirlerinin filmlerini seyrediyor. Birbirlerine karşı heyecanlar yaşıyor, yani yeni projelerden bahsedildiği heyecanlı bir süreç.”

Haberin Devamı

Mustang neden Türkiye adına aday olmadı

Şimdi Türkiye bunu tartışıyor: 'Mustang' Yabancı Dilde En İyi Film' dalında Oscar alır mı almaz mı? Yorumlarınızı bekliyoruz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!