Lakaplarını fazlasıyla hak eden 6 rockstar

Güncelleme Tarihi:

Lakaplarını fazlasıyla hak eden 6 rockstar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 13:57

Şimdilerde akılda kalıcı bir şarkı, stilist ordusu tarafından düzenlenmiş saç, baş, giyim ve sosyal medyada yüzbinlerce takipçi ile Rockstar mertebisine ulaşmak mümkün. Ama yıllar yıllar önce rockstar demek Arızaların Başkanı demekti. Sahnede gitarını yakmaktan, İngiltere Kraliçesi önünde eblek eblek gülmeye, savaş ve baskı karşıtı konuşmaktan, binlerce insanın önünde çırılçıplak şarkı söylemeye kadar uzanan bir ton çılgınlık mirasını takip etmek demekti. Rockstarların rockstar olduğu dönemlere bir göz atalım ve artık niye hepimiz birbirimizin kopyası insanlar olduk anlayalım.

Haberin Devamı

1-  KRAL / ELVIS PRESLEY

Elvis Presley için bir diğer büyük Rock efsanesi John Lennon şöyle der: “Elvis olmasaydı Beatles olmazdı.”  Lennon bile böyle diyorsa artık biz düşünelim o dönem gençliği üzerindeki Elvis etkisini. Gelmiş geçmiş en büyük sahne olayı olarak nitelendirilen Elvis’in, 1977 yılında hayatını kaybetmesine rağmen hala bir adada yaşadığına inanan hayranları var ve şöyle diyorlar: “Kral ölmedi, eve döndü!”

Lakaplarını fazlasıyla hak eden 6 rockstar

2-  PATRON / BRUCE SPRINGSTEEN

Amerikan rüyasının kaybedenleriyle ilgili yazdığı birbirinden muhteşem şarkılar ile stadyumları dolduran, milyonlarca albüm satan Springsteen, sahnedeki tükenmez enerjisi ve saatler süren konserleri ile bilinir. Ülkesinde sanatçı olarak gördüğü saygı çok büyüktür hatta Başkan Obama’nın başkanlık seçiminden sonra yaptığı bir konuşmada, ‘Başkan benim ama patron Bruce.’ demişliği vardır.

Haberin Devamı

Lakaplarını fazlasıyla hak eden 6 rockstar

3- METAL TANRISI / ROB HALFORD

Judas Priest’in vokalisti olarak 1970 yılında başladığı kariyerini, yavaşça saçlarını kaybederek, daha çok deri kıyafet giyerek ve vahşi kediler gibi çığlıklar atarak geçiren Halford’a bu lakap, 1980 yılında yayınlanan British Steel albümündeki bir parçadan sonra verildi. Tanrı Halford, lakabını da kendi bulacak kadar özel bir yere sahiptir Heavy Metal dünyasında.

Lakaplarını fazlasıyla hak eden 6 rockstar

4- KARANLIKLAR PRENSİ / OZZY OSBOURNE

Ozzy, 60ların sonunda Black Sabbath ile başladığı Heavy Metal yolculuğunda türlü delilik ibareleri göstererek lakabını hak etti. Her şey güzel giderken eşi Sharon Osbourne’nun iteklemesiyle MTV’de reality şova başladı ve o karanlık adam gitti yerine klasik bir aile babası geldi. Sivilceli oğlu, hafif tombul kızı ve sayısız ev hayvanıyla gayet standart bir insan portresi çizdi. Ama sahneye çıktı mı akan sular durur, orası ayrıdır.

Haberin Devamı

Lakaplarını fazlasıyla hak eden 6 rockstar

5- PUNK’IN BABASI / IGGY POP

İşte binlerce insanın önünde çırılçıplak şarkı söyleyen sarışın afet kendisidir. The Stooges ile başladığı kariyerine birçok gruba ilham vererek ve halen büyük festivallerde head-line olarak devam etmektedir. İnsanları nasıl bir girdaba çektiğini görmek için basit bir google araması yapabilirsiniz ve en muhalif rock türlerinin birinin yaratıcısı olmasının tesadüf olmadığını görebilirsiniz.

Lakaplarını fazlasıyla hak eden 6 rockstar

6- SANAT GÜNEŞİ / ZEKİ MÜREN

Kendisi hakkında çok daha uzun yazmak isterdik. Belki rockstar değil ama olsun, bu özel listede isminin mutlaka geçmesini istedik. Nereden başlasak bilemiyoruz. Rengarenk ve cesur kişiliği ile Zeki Müren’in yaşadığı dönemler için çok farklı bir insan. 1996 yılındaki ölümüyle sanki mecazi değil de gerçekten güneş sönmüş gibi gelmiyor mu size de?

Haberin Devamı

Lakaplarını fazlasıyla hak eden 6 rockstar

 

BAKMADAN GEÇME!