Kurban Bayramı tatili 2014'te ne zaman başlıyor, kaç gün?

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı tatili 2014te ne zaman başlıyor, kaç gün
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 12:19

2014 yılı Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek?Kurban Bayramı ilk ne zaman ve nerede kutlandı? Kurban Bayramı'nın süresi, başlangıç ve bitiş günleri..

Haberin Devamı

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Yıl içerisinde Müslümanlarca kutlanan Ramazan Bayramı’ndan sonra ikinci bayram olan Kurban Bayramı bu yıl 04.10.2014 ve 07.10.2014 tarihleri arasında kutlanacak. Bazı yıllar hükümetin ‘idari izin’ çıkartması durumunda kamu sektöründe 9 gün yapılan tatil bu yıl gerçekleşmeyecek. 3 Ekim cuma arife günü öğleden sonra yarım gün izin verilecek.

Önümüzdeki bu kurban bayramı vatandaşların “kurban keseyim derken” çeşitli kazalara yol açmamalarını, hayvanlara buğzetmemelerini ve gerekli tedbirleri alarak kurbanlıklarını sorunsuz bir şekilde kesmelerini temin ediyoruz.

İLK KURBAN BAYRAMI NE ZAMANDI?
İslami kaynaklarda belirtildiğine göre ilk Kurban Bayramı bundan tam 1390 yıl önce tarihler 624 yılını gösterdiğinde Medine’de, Hz. Muhammed’in ‘İlk Kurban Bayramı namazını’ kıldırmasının akâbinde kutlanmıştır. O tarihten sonra da gelenek haline gelmiş ve bu yıllara kadar ulaşmıştır. Hz. Muhammed ilk Kurban Bayramı’nda 2 kurban kestirmiş ve bunlardan bir tanesinin duasını: “Allah’ım! Bu senin birliğine ve senden bana gelenlere şehâdet eden bütün ümmetim namınadır.” şeklinde yaparken, diğerinin duasını: “Allah’ım! Bu da, Muhammed ve Muhammed’in ev halkı içindir.” diye yapmıştır.

Haberin Devamı

Kurban eti tüketirken bunlara dikkat edin:

Kurban Bayramı tatili 2014te ne zaman başlıyor, kaç gün

Ekim ayı takvimi 2014

Kurban Bayramı tatili 2014te ne zaman başlıyor, kaç gün

BAKMADAN GEÇME!