Kitap Fuarı’na sinema damgası

Güncelleme Tarihi:

Kitap Fuarı’na sinema damgası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 00:40

BU yıl 33’üncüsü yapılacak Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın onur konukları, ana hatları ve programı, dün İstanbul Elmadağ’daki Divan Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısında açıklandı.

Haberin Devamı

33’üncü Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın Onur Yazarı’nın film eleştirmeni Atilla Dorsay ve temasının ‘Türk Sinemasının 100’üncü Yılı’ olması nedeniyle bu yıl fuara Türk sineması damga vuracak. Eski ve yeni kuşaktan birçok oyuncunun katılacağı fuarda ‘Türk Sinemasının 100’üncü Yılı’ teması çerçevesinde sergiler ve etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca yine tema kapsamında fuar süresince fuaye alanında sahne alacak oda orkestrası Türk filmlerinin unutulmaz müziklerini seslendirecek.

Onur Konuğu: Macaristan
Toplantıda bu yılın Onur Konuğu ülkesi Macaristan’ın fuarda gerçekleştireceği etkinliklerden de detaylı olarak söz edildi. Bu sene 1’inci salonda kitapseverlerle buluşacak olan Macar yayıncılar, Nazım Hikmet’in Macaristan’ı anlattığı şiirinden ilhamla temayı ‘Bir Bahçeden Bir Bahçeye’ olarak belirlemişler. Fuar alanında ‘Çocuk İllüstrasyonu ve Macar Animasyon Sanatı 100 Yaşında’ etkinliklerinin yanı sıra yine uluslararası salonda ‘Mutfak’ temalı etkinlikler gerçekleştirilecek. Macaristan-Türkiye arası fuar ve etkinliklerin koordinatörlüğünü üstlenen çevirmen Tarık Demirkan; Türk kitapseverlerin yakından tanıdığı Sandor Marai, Peter Esterhazy, Lazslo Darvasi, Peter Zihaly, Mihail Hoppel gibi Macar yazarların da fuara katılacağını belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!