Kırmızı halı savaşı

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı halı savaşı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2014 01:13

Bu yıl 71’incisi düzenlenen Venedik Film Festivali önceki akşam Meksikalı yönetmen Alejandro Gonzales İnarritu’nun ‘Birdman’ filminin galasıyla başladı.

Haberin Devamı

Venedik Film Festivali önceki akşam gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Dev sinema şöleninin ilk galası Meksikalı yönetmen Alejandro Gonzales Inarritu’nun ‘Birdman’ filmi oldu. Kırmızı halıda boy gösteren yarışma bölümündeki filmin oyuncuları Michael Keaton, Edward Norton, Emma Stone, Amy Ryan bol bol imza atarken selfie yapmayı da ihmal etmediler.

CEZAEVİNDE BULUNAN İKİ YÖNETMENE SAYGI

Festivalin jürisi ‘Birdman’ filmini izlerken yanlarındaki iki koltuğu boş bıraktı. Bu koltuklar halen Tahran’da cezaevinde yatan İranlı kadın yönetmen Mahnaz Mohammadi ile Rusya’da tutuklu bulunan Ukraynalı yönetmen Oleg Senstov içindi ve film gösterime girmeden iki yönetmenin adı anons edilince salonda ayakta alkışlandılar.

‘GRAND HOTEL BUDAPEST’ RESEPSİYONA İLHAM OLDU

Variety sinema dergisi Büyük Kanal’daki ‘Danieli’ otelinde verdiği resepsiyonda yönetmen Wes Anderson’un bu yıl büyük ilgi gören yapıtı ‘Grand Hotel Budapest’ten esinlendi. Yemekler de filmdekinin aynısıydı.

‘SİVAS’ FAVORİLER ARASINDA

Festivaldeki yarışma filmlerin tanıtımında Kaan Müjdeci’nin ‘Sivas’ adlı filminin fragmanı büyük alkış aldı. İki dalda mücadele eden eserde 11 yaşındaki bir çocuğun yaralı bir dövüş köpeği ile hikâyesi anlatılıyor. ‘Sivas’ 3 Eylül’de jüri önüne çıkacak.

Haberin Devamı

FİLMİ YOK KENDİSİ VAR

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın sevgilisi olarak bilinen sinema oyuncusu Julie Gayet kırmızı halıda boy gösterince dikkatleri üzerine çekti. Festivalde yer alan filmlerin hiçbirinde rolü olmayan Julie Gayet’nin kim tarafından galaya davet edildiği sır gibi saklandı.

DİKKAT ÇEKMEYİ BAŞARDILAR

Venedik Film Festivali olaylı başladı. İşlerini yitiren 450 kadar sendikalı belediye çalışanı Lido Adası’nda protesto yürüyüşü yaptıktan sonra ‘Birdman’ filminin galası öncesi kırmızı halıyı basma girişiminde bulundu. Güvenlik güçleri, festival sarayının önünde toplanan protestocuların kırmızı halıya girmelerini engelledi. Ancak işçiler 30 dakika boyunca dikkatleri çekmeyi ve haber olmayı başardılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!