Kimsenin umrunda değilken birden...

Güncelleme Tarihi:

Kimsenin umrunda değilken birden...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2015 01:04

Bir televizyon efsanesine dönüşmüş olan ‘CSI’ dizisi çoğalmaya devam ediyor. New York, Miami, Los Angeles’tan sonra sıra geldi siber suçların peşindeki FBI ajanlarının hikâyesini anlatan ‘CSI: Cyber’a. Yeni Oscar’lı Patricia Arquette ve bir dönemin gençlik rüyası James Van Der Beek’i bir araya getiren dizi, internete yaklaşımını kökten değiştirebilir. Sebebini, Los Angeles’ta dizinin oyuncularından dinledik.

Haberin Devamı

‘Boyhood’ ile almadığınız ödül kalmadı. Bu yıl yaşadıklarınızdan neler öğrendiniz?
- Çok tuhaf. Yaşım olmuş 46, bin yıldır bu işin içindeyim. ‘True Romance’ diye bir film yaptım, güya herkes bayıldı ama kimse izlemedi. Aynı şekilde, bir David Lynch filmi olan ‘Kayıp Otoban’... Kimsenin umurunda olmadı. Sonra ‘Boyhood’un çekimleri bitti. Ve beklenmeyen bir ilgi... Hayatın bir bildiği olduğunu, benimse yaşım kaç olursa olsun hâlâ hiçbir şeyi bilmediğimi anladım.

Sinema kariyeriniz tekrar yükselişteyken bir yandan ‘CSI: Cyber’ ile televizyona dönüşünüz nasıl karşılandı?

- Son 10 yılda dinamikler o kadar değişti ki farkında değilsiniz belki ama hayran olduğunuz bir çok aktris zar zor geçinmeye başladı. Küçük sanat filmlerine bayılıyorum, keşke daha çok film yapabilsem... Ama bir de hayatın gerçekleri var. Daha çok çalışmak zorundasınız. Televizyonda olmayı da her zaman sevdim.

Dizi, internete olan yaklaşımınızı değiştirdi mi?
- Kızıma interneti nasıl kullanması gerektiğiyle ilgili öğütler verir oldum: Lokasyonunu paylaşma, bedava wi-fi’leri kullanma... Bir anneden normalde duymaya alışık olmadığınız uyarılar.

Haberin Devamı

JAMES VAN DER BEEK: HEP AJAN OLMAK İSTEMİŞTİM

Kimsenin umrunda değilken birden...

‘CSI: Cyber’da işlenen vakalardan etkilenip gönüllü olarak insanları siber saldırılara karşı eğitimler vermek istediğinizi okudum.
- Senaryoya katkı sağlayan uzmanlarla konuştuktan sonra şunu fark ettim: Karşınızda aslında çok karanlık, çok bilinmeyenli bir gezegen var ve sizin nerede yürüdüğünüze, yanlışlıkla neye çarptığınıza ve bunun nelere mal olacağına dair en ufak bir fikriniz yok. Daha da tehlikeli olan şu: Fişi çekmekle bitmiyor. Gerçek hayatla o kadar birbirine girdi ki her şey.

Alışık olmadığınız bir tür, başka bir dizi bu. Kendinizi sınama derdi mi?
- Biraz yaşla ilgili sanırım. Her zaman farklı roller denemek istedim ama yaşım ve yüzüm uygun değildi. 10 sene evvel yine bir FBI ajanı rolü gelmişti. Yeteri kadar ‘ciddi’ gözükmüyordum, olmadı. Doğru zaman şimdiymiş.

Bir önceki dizide (Don’t Trust B***) kendinizi canlandırdınız. Tuhaf olmuyor mu?
- Bence kariyeri, canlandırdığı bir karakterden ibaret gibi gözüken bir oyuncunun yaratabileceği en iyi çözüm bu. Kendinle dalga geçeceksin. Tüm kariyerini diline dolayacaksın. O da oyunculuğunu sınama hali ve inanın bir oyuncunun başına gelecek en zor karakter bu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!