Kim bu Çağla?

Güncelleme Tarihi:

Kim bu Çağla
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2016 10:31

İsmini, Sinan Akçıl’ın Ebru Şallı için yazdığı söylenen ‘Pardon’ şarkısıyla duyurmuş olabilir. Oysa son zamanların popüler sesi Çağla’nın hikâyesi farklı.

Haberin Devamı

Çağla’yı, ‘Sinan Akçıl’ın yeni keşfi’ olarak dinlemeden önce bilmeniz gereken iki nokta var: Birincisi, 10 yılı aşkın bir süredir çeşitli mekânlarda şarkı söylüyor; yani yeni bir isim değil. İkinci olarak bu ilk EP’si değil. Çağla’nın 2014 tarihli ‘Nasıl Yani Bilmiyor musun’ adlı bir EP’si daha var. ‘Hoppa’nın önemine gelince... Sinan Akçıl’ın 2, Gökhan Tepe ve Yıldız Tilbe’nin 1’er parçasını içerdiği gibi EP’ye adını veren ‘Hoppa’nın da 3 versiyonuyla teoride iddialı bir çalışma. Pratiğe gelecek olursak... Sinan Akçıl’ın ‘Pardon’uyla görücüye çıktı Çağla. Belli ki bunun magazin denizlerinde hayırlı bir kulaç olacağı düşünüldü. Sinan Akçıl bu şarkıyla Ebru Şallı’ya “Pardon!” demiş, Ebru Şallı ise mikrofon uzatılınca ve özetle “Sorry, çok geç” demiş; falan filan. Hani nerede Çağla? Çağla yok! Oysa öncelikle ‘Kim bu Çağla’ sorusu yanıtlanmalıydı. Bunun için 3 versiyonuyla iyi bir uyarlama olan ‘Hoppa’yı çıkış şarkısı yapmak daha doğru bir seçim olurdu (Ozan Çolakoğlu ve Turaç Berkay Özer versiyonları tamam ama Mert Ekren düzenlemesini tercih ederdim).

 

Haberin Devamı

Kim bu Çağla

Çağla, Hoppa EP/ 5 üzerinden 2,5 yıldız

 

Gökhan Tepe ve Sinan Akçıl baladları ‘Söyle Arkadaşım’ ve ‘Gel Yararına Olur’; Çağla’nın güçlü yorumunun altını çizmeleri itibariyle önemli. Bana sorarsanız albümün en iyi şarkısı Yıldız Tilbe’nin ‘Çal Oyna’sı ki bir cover olmasına karşın onu da öne çıkarmanın fayda getireceğini de düşünüyorum.

Çağla’ya ise fotoğraf çekimlerine biraz dikkat etmesini tavsiye ediyorum. O tür bir seksilik mesajı çok eskilerde kaldığı gibi hedef kitleyi de ıskalatabilir kendisine...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!