Karşıyaka’da bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka’da bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 21:21

Karşıyaka Oda Orkestrası, önceki akşam Rengim Gökmen şefliğinde ilk konserini verdi. Gecede Mozart ve Çaykovski’nin eserleri seslendirildi.

Haberin Devamı

Bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ilk oda orkestrası olan Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası, sanat yolculuğuna önceki akşam şef Rengim Gökmen'in yönettiği konserle başladı. Konsere; Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul Milletvekili Umut Oran, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, merhum şef Prof. Hikmet Şimşek'in eşi Nihal Şimşek, CHP İl Başkanı Bedri Serter, İlçe Başkanı Mustafa Özuslu, belediye başkanları, medya ve sanat dünyasından davetliler ile 600'e yakın sanatsever katıldı.

HİKMET ŞİMŞEK'E VEFA

Konser öncesinde düzenlenen törenle, Opera ve Tiyatro Sahnesi'ne, klasik müziğin Türkiye'deki öncülerinden merhum şef Hikmet Şimşek'in adı verildi. Sanat Merkezi'nin girişinde bir de Şimşek'in büstü açıldı. Yaklaşık iki saat süren konserde, Mozart'ın ‘Piyano Konçertosu’ ile Çaykovski'nin ‘Serenad'ı seslendirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konser öncesi yaptığı konuşmada, bu yıl içerisinde Mavişehir’de bir opera binasının temelinin atılacağının müjdesini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!