Kadınların gönlünü çalan 7 film

Güncelleme Tarihi:

Kadınların gönlünü çalan 7 film
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 11:47

Sinemada kadınların duygularını, başarı hikayelerini, hüzünlerini dile getiren pek çok film yapıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde daha çok kadınların beğenisini kazanan filmleri bir araya getirelim istedik.

Haberin Devamı

Sinema dünyasında erkeklerin varlığı dışarıdan daha baskın gibi görünse de, kadınların beyaz perdeye kattığı renkler asla azımsanamaz. Oyuncu, yapımcı, yönetmen ve kamera arkasında yer alan kadın kimlikleri sinemayı güzelleştiren en güzel etkenlerden. Hayatımız ve keyifle izlediğimiz filmlerin değişilmezlerinden. 8 Mart Dünya Kadınlar günü şerefine daha çok kadınların gönlünü çalan 7 filmi hatırlayalım istedik.

KADIN AKLI ERKEK AKLI / THE UGLY TRUTH 2009

Kadınların gönlünü çalan 7 film

Aksiyon filmlerinde görmeye alıştığımız Gerard Butler ve Katherine Heigl başrolde yer alıyor. Yönetmen koltuğunda Robert Luketic'in oturduğu film, kadın ve erkek ilişkisi üzerinden ilerliyor. Televizyon yapımcısı olan Abby, komşusu Colin'le yakınlaşır ancak aşk konusunda pek beceriksizdir. İş arkadaşı Mike'ın yardımına ihtiyacı vardır. İlişkilere dair çirkin gerçekleri ispatlamaya çalışan Mike zamanla Abby'e aşık olacaktır.

BLACK 2005

Haberin Devamı

Kadınların gönlünü çalan 7 film

Kadınların beğenisini kazanan filmlerden biri olan Black ülkemizde Benim Dünyam isimli bir uyarlama ile gösterime girdi. Hint yapımı olan film doğuştan hem sağır hem kör hem de dilsiz bir kızın hikayesini anlatıyor. Ailesi tarafından kliniğe kapatılmak istenen Michelle'in hayatına Debraj Sahai adında özel bir eğitmen girer ve o günden sonra dünyası tamamen değişir.

BRIDGET JONES'UN GÜNLÜĞÜ / BRIDGET JONES'S DIARY 2001

Kadınların gönlünü çalan 7 film

Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant gibi isimlerin yer aldığı, yönetmenliğini Sharon Maguire'ın yaptığı Bridget Jones'un Günlüğü; kadın sinemaseverlerin gönlünde taht kuran filmlerden. Bu yıl vizyona girecek olan Bridget Jones's Baby filmiyle seri haline gelecek olan film, hayatını bir türlü yoluna koyamamış ve aradığı aşkı bulamamış olan Bridget Jones'un hikayesine odaklanıyor. Her yaşadığını günlüğüne yazan Jones, kendini iki erkeğin arasında kararsız bir vaziyette bulur. Biri dürüst ve güvenilir olan bir erkektir. Diğeri ise, güvenilmez ancak daha çekici olanıdır. Bridget iki erkek arasında kalır ve başına trajikomik olaylar gelir.

Haberin Devamı

TEK BAŞINA / NORTH COUNTRY 2005

Kadınların gönlünü çalan 7 film

Niki Caro'nun kamera arkasına geçtiği film, yaşanmış bir hikayeyi beyaz perdeye aktarıyor. Charlize Theron'un Oscar adaylığı kazandığı Tek Başına, çocuklarına bakmak için madende çalışmak zorunda kalan ve tacize uğrayan Josey Aimes'in hayatını konu alıyor. 

THELMA VE LOUISE / THELMA & LOUISE 1991

Kadınların gönlünü çalan 7 film

Prometheus, Martian (Marslı) gibi bilim-kurgu filmlerine imza atan Ridley Scott'ın yönetmenliğini üstlendiği Thelma ve Louise, iki kadının kaçış hikayesine odaklanıyor. Erkek arkadaşından sıkılan Arkansaslı garson Luise, düşüncesiz ve cinsiyet ayrımcısı kocasıyla kötü bir hayat geçiren arkadaşı Thelma'yı ayartır. İki kadın birlikte hafta sonu gezisine çıkarlar. Bir barda rahatlayıp kendilerine gelmek isterler ancak sonradan gelişen olaylar hiç de istedikleri gibi gelişmeyecektir.

TITANIK 1997

Haberin Devamı

Kadınların gönlünü çalan 7 film

Listenin olmazsa olmazlarından birisi de James Cameron'ın yazıp yönettiği Titanik filmi. Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane gibi artık ezberimize yerleşen oyuncu kadrosuyla kadınların gelmiş geçmiş en sevdiği filmlerden biri. 

NEŞELİ GÜNLER / THE SOUND OF MUSIC 1965

Kadınların gönlünü çalan 7 film

Sinemanın kült filmlerinden olan Neşeli Günler'in yönetmen koltuğunda Robert Wise oturuyor. Film, rahibe olmaya çalışan Maria'nın hayatı öğrenmesi için 7 çocuklu Kaptan'ın yanına bakıcı olarak gönderilmesini konu alıyor. Çocukların ve Kaptan'ın güvenini kazanan Maria, manastıra geri döner ancak çocuklar onu bırakmaya pek niyetli değildir.

 

Haberin Devamı

sinemajor.com Tarafından hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!