Kadınlara sorduk: FEMEN üyesi olur musunuz?

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara sorduk: FEMEN üyesi olur musunuz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2015 14:13

Sarı Mikrofon, Avrupa'da yaptıkları çıplak protestolarla gündemden düşmeyen Ukrayna kökenli kadın örgütü FEMEN'i Türk kadınlarına sordu. Mikrofonunu yönelttiği kadınlara 'FEMEN'e üye olur musunuz? sorusunu yönelten Sarı Mikrofon oldukça ilginç cevaplar aldı.

Haberin Devamı

Latince kadının kalça kemiği ve bütün dillerde kadın kelimesinin kökü anlam olarak birleşmiş ve FEMEN’e adını verdi. Ukrayna kökenli kadın örgütü 2008’de ilk çıplak eylemlerini yaptıklarında tüm dünyanın gözleri üzerlerine çevrildi. Çıplak eylemleri ile dikkatleri üzerine çeken FEMEN grubunun, Türkiye'deki eylemleri yalnızca 1 dakika sürebilmişti.

Femen aktivistlerinin yaptığı başlıca eylemler;

Versace Moda haftası sıfır beden protesto eylemi

Suudi Arabistan kadınların araç kullanamamasını protesto eylemi

İstanbul kadına şiddeti kınama eylemi

Rusya seçimlere hile karıştırılmasını protesto eylemi

Ukarayna Fuhuşa son eylemi

Davos yoksullağa karşı tepki eylemi

İŞTE SOKAKTAKİ VATANDAŞ FEMEN'E KATILMAK KONUSUNDA NE DÜŞÜNÜYOR?

İlgili videolar:

Haberin Devamı

FEMEN'DEN SEÇİM EYLEMİ

Haberin Devamı

Ukrayna merkezli dünyaca ünlü Uluslararası Kadın Hakları Örgütü FEMEN, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki yıllarda oy kullandığı Burhaniye İlköğretim Okulu’nda soyunarak eylem yaptı. Vücutlarına slogan yazan iki FEMEN üyesi kadın yaka paça gözaltına alındı.

Haberin Devamı

FEMEN İSPANYA TWITTER YASAĞINA KARŞI SOYUNDU

İspanyol FEMEN Türkiye'deki Twitter yasağına tepki gösterdi. FEMEN'ler vucuduna DNS sayıları ve Diren Twitter mesajı yazarak yasağı protesto etti. FEMEN'ler yasağın devam etmesi halinde ise eylemlerini artıracaklarını belirtti.

Haberin Devamı

FEMEN'DEN TAKSİM GEZİ PARKI PROTESTOCULARINA DESTEK

Dünya genelinde düzenledikleri protesto gösterileriyle tanınan Ukraynalı aktivist grubu FEMEN, Gezi Parkı göstericilerine destek verdi. FEMEN'in Fransa'daki şubesinin hazırladığı ve bir paylaşım sitesine yüklenen videoda vücutlarına ay-yıldız çizen ve "ÖZGÜR TÜRKİYE" yazan grup üyeleri, "Taksim Meydanı'ndaki ağaçları kestikleri gibi haklarınızı da kesip atamazlar" derken Türkiye'deki kadınlara da güçbirliği çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

TUBA ÜNSAL'DAN FEMEN ELEŞTİRİSİ

Tuba Ünsal çıplak eylemleriyle tanınan Femen'i "Kadının haklarını savunmak için memeni göstermene gerek yok. Sen üstünde pankartla dolaştığında da ben anlıyorum.Sen teşhir ederek kadın bedenini rencide ediyorsun" diyerek eleştirdi.

MEMELİ MESTAN - FEMENİN GÜNLÜK YAŞANTISI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!