Joe Cocker hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Joe Cocker hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2014 11:31

1960’ların ve 70’lerin efsane ismi, rock ve blues’un en ilham verici isimlerinden Joe Cocker 70 yaşında Crawford, Colo’daki evinde yaşama veda etti. Sanatçının menajeri Barrie Marshall, ünlü müzisyenin akciğer kanseri olduğunu söyledi ve vefatını doğruladı.

Haberin Devamı

Özellikle Beatles şarkılarına yaptığı cover’larla tanınan, Ray Charles şarkısı ‘Unchain My Heart' gibi sayısız pek çok hit şarkıyı eşsiz yorumuyla bambaşka bir hale çeviren İngiliz müzisyen Joe Cocker, 20 Mayıs 1944 tarihinde Shefield, İngiltere’de doğdu. 1959 yılında Cavaliers adını verdiği grubunda davul ve armonika çalmaya başladı. Kariyerinin başlarında Ray Charles ve Lonnie Donegan gibi isimlerden etkilendi.

GRAMMY ÖDÜLLÜ BÜYÜK USTA

Joe Cocker hayatını kaybetti

Koltuğunun altında 1983’te Jennifer Warnes ile birlikte düet yaptığı ‘Up Where We Belong’ ile Grammy dahil pek çok ödülü taşıyan Cocker, Rolling Stones’un En İyi 100 Şarkıcı listesinde de yer alıyordu.

Haberin Devamı

Kariyeri boyunca 23 stüdyo albüme imza atmış olan usta müzisyen Cocker, Beatles’ın ünlü ‘With A Little Help from My Friends’ şarkısına yaptığı cover’la Woodstock festivalinin simgesi olmuştu. Cocker’ın 1969’da Woodstock sahnesinde söylediği bu şarkı, ünlü festivalin belgeselinde de yer almıştı. Şarkının bu hali BBC ve UpVenue gibi pek çok platformda da ‘en iyi coverlar’ listesine dahil edilmişti.

'ONU İLK DİNLEDİĞİMİZDE AKLIMIZ ÇIKTI'

Joe Cocker hayatını kaybetti

Beatles üyelerinden Ringo Starr Twitter’da ‘Hoşça kal, Tanrı seni korusun. Arkadaşlarından biri..’ yazdı. Paul McCartney ise ‘Şarkıyı bir soul marşına çevirmiş, bambaşka bir hale sokmuştu. Onu ilk dinlediğimizde aklımız başımızdan gitmişti. Ona hayatım boyunca minnettar kalacağım’ dedi. Yes’in klavyecisi ve Cocker’ın en iyi arkadaşlarından biri olan Rick Wakeman ise ‘Onun sesi eşsizdi. Joe gibi birinin ardından bıraktığı eserler yıllarca ve yıllarca bizimle olacak’ diye konuştu.

'DÜZLÜĞE ÇIKABİLMEM YILLARIMI ALMIŞTI'

Joe Cocker hayatını kaybetti

Cocker, 1969 yılında Woodstock'taki müthiş performansı sırasında...

Haberin Devamı

Joe Cocker, hayatı boyunca alkol ve madde bağımlılığı ile de mücadele etti. Geçtiğimiz sene The Daily Mail’e verdiği bir röportajda ‘Eğer mental olarak daha güçlü olsaydım, yanlış yollara sapmazdım. Ancak o zamanlarda rehabilitasyon diye bir şey yoktu. Eğer bu girdaba girdiyseniz bunun çıkışı yoktu. Yeniden düzlüğe çıkabilmem yıllarımı aldı’ demiş ve eşi Pam Baker’ın ona bu konuda büyük destek verdiğini ifade etmişti.

ŞÖVALYELİK NİŞANI ALMIŞTI

Cocker; karısı Pam, kardeşi Victor, üvey kızı Zoey Schroeder ve iki torunu ile bilrikte yaşıyordu. Fire It Up’ adını verdiği son albümünü 2012 yılında yayınlayan Cocker, 2011’de İngiliz kraliyet ailesi tarafından Şövalyelik Nişanı ile ödüllendirilmişti. Efsane müzisyen, eşi Pam ile 90’ların başında Colorado’nun küçük bir eyaleti olan Crawford’a taşınmış ve Mad Dog adında bir kafe açarak yoksul çocukların eğitimine katkıda bulunmak için bir vakıf kurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!