Jared Leto'nun evrim geçirdiği en iyi 10 film

Güncelleme Tarihi:

Jared Letonun evrim geçirdiği en iyi 10 film
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 12:33

Şimdilerde en çok Joker karakterini nasıl oynayacağı konuşulan Jared Leto aslında birbirinden önemli ağır oyunculukların üstesinden geldi. Kimi zaman transeksüel birini, kimi zaman uyuşturucu bağımlısı bir genci, kimi zaman kana susamış bir caniyi canlandırdı. Yeni Joker Jared Leto'nun en iyi 10 performansı ve değişimi.

Haberin Devamı

Oyuncular canlandıracakları karaktere bürünebilmek için aylarca hazırlık yapıyorlar. Onlar gibi konuşup, onlar gibi davranıyorlar ve onların görünümlerine sahip olmaya çalışıyorlar. Böylesi değişim geçiren oyuncuların başında kuşkusuz 1001 yüz Johnny Depp ve dehşet kilo alıp veren Christian Bale yer alıyor. Ancak aralarına Jared Leto'yu da eklememiz gerek. Şu sıralar Suicide Squad filminde canlandırdığı Joker karakteriyle adından sıkça söz ettirse de öncesinde yer aldığı filmlerde değişimleriyle izleyicileri şaşırtmayı başardı.

43 yaşında olmasına rağmen daha genç ve daha diri duran Jared Leto, Sınırsızlar Kulübü (Dallas Buyers Club) filmindeki muhteşem performansıyla Altın Küre ve Oscar'da ödüllere kavuşmuştu. Bir transeksüel karakteri canlandıra Leto'nun sadece bu filmde mi bu denli değiştiğini sanıyorsunuz? İşte Jared Leto'nun değişim geçirdiği en iyi 10 film.

Haberin Devamı

FIGHT CLUB - 1999

Jared Letonun evrim geçirdiği en iyi 10 film

Jared Leto, Edward Norton'dan dayak yemeden önce platin saçlı, melek yüzlü bir karakteri canlandırıyordu. Dayağın sonrasında ise dişleri dökülmüş ve deforme olmuş bir yüzle görünmüştü. Leto Fight Club filminde tıpkı Joker'e dönüşmek için yaptığı değişimler gibi saçlarını ve kaşlarını platin rengine boyatmıştı. E tabi fit görüntüsü de dikkatlerden kaçmıyordu.

AMERICAN PSYCO - 2000

Jared Letonun evrim geçirdiği en iyi 10 film

Jared Leto bu filmde aşırı bir fiziksel değişim yaşamasa da, Fight Club filmindeki haline göre saçlarının bir hayli uzadığı gözlerden kaçmıyor. Leto bu filmde, Christian Bale'in canlandırdığı psikopat karakter Patirick Bateman'ın arkadaşı Paul Allen Disick rolünde karşımıza çıkıyor. 

REQUIEM FOR A DREAM - 2000

Jared Letonun evrim geçirdiği en iyi 10 film

Haberin Devamı

Leto'nun büyük değişim geçirdiği filmlerden biri olarak hafızalara kazınmıştır. Filmdeki eroin bağımlısı Harry Goldfarb karakteri için tam 13 kilo veren Jared Leto; vermiş olduğu demeçte, kilolarını sadece çiğ sebze yiyerek ve hiç dışarıya çıkmayarak verdiğini söylemiş. Ayrıca bir daha böyle bir duruma düşebileceğini düşünmediğini de dile getirmiş.

PANIC ROOM - 2002

Jared Letonun evrim geçirdiği en iyi 10 film

David Fincher'ın kamera arkasına geçtiği filmin başrolünde aslında Jodie Foster ve Kristen Stewart yer alıyor. Ancak Leto bu filmdeki büyük performansıyla kendisini başrol oyuncusu gibi göstermeyi başarıyor. Hikayesi bekar bir anne ve diyabetli kızının kötü durumlara karşı kullandıkları bir oda üzerine kurulu olan Panik Odası filminde Leto, Junior karakterini canlandırmıştı.

Haberin Devamı

LONELY HEARTS - 2006

Jared Letonun evrim geçirdiği en iyi 10 film

Her filmde bambaşka bir kılığa girmeyi başaran Leto bu kez, 1940'lı yılları perdeye taşıyan Yalnız Kalpler filminde izleyici karşısına çıktı. Todd Robinson'ın hayatını anlatan filmde gerçekçi oyunculuğu ve komik saç şekli ile karakterini enfes canlandırdı, eleştirmenlerden övgü üstüne övgü aldı. Leto bu filmde Raymond Fernandez adında cani bir dolandırıcıyı canlandırdı.

CHAPTER 27 - 2007

Jared Letonun evrim geçirdiği en iyi 10 film

Kilo verdiği filmlere karşın bu kez fazlaca kilo alarak tombik bir karakter ile izleyici karşısına çıkan Jared Leto, Mark Chapman karakterini canlandırdı. JP Schaefer'ın suç dramasında John Lennon'ın katili olarak rol alan Leto, bir anda fazlaca kilo aldığı için belirli bir süre gut hastalığıyla mücadele etmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

MR. NOBODY - 2009

Jared Letonun evrim geçirdiği en iyi 10 film

Kamera arkasına Jaco Van Dormael'in geçtiği film, kafalarda deli sorular bırakan filmlerden. Filmde genç Nemo ve yaşlı Nemo karakterlerini canlandıran Leto bu filmde de üstün performansıyla övgüleri kaptı. Geçmiş, gelecek ve şimdiki zaman algısını birleştiren Mr. Nobody ile izleyici karşısına çıkan Jared Leto, kimi zaman saçları küt ve kısa, kimi zaman üç numara ve yer yer dazlak şekilde perdeye yansıdı. Yaşlılık dönemlerinde ise yüzünde kırışıklıklar ve şekilli desenler hakimdi.

DALLAS BUYERS CLUB - 2013

Jared Letonun evrim geçirdiği en iyi 10 film

Jean-Marc Vallée'nin kamera arkasına geçtiği filmde Matthew McConaughey ve Jared Leto başrolleri paylaşmıştı. Bu filmde Rayon adında AIDS'li bir transeksüeli canlandıran Leto, hayatının en önemli performanslarından birini gerçekleştirdi. Zarif ve asil bir bedene bürünebilmek için tekrardan kilo vermek zorunda olan Leto, tabii ki bunu başardı ve muhteşem oyunculuğunun mevyesini 86. Akademi Ödülleri'nde Oscar kazanarak aldı. Jared Leto, Rayon karakteri için tam 20 kilo vermişti.

Haberin Devamı

SUICIDE SQUAD - 2016

Jared Letonun evrim geçirdiği en iyi 10 film

İşte asıl bomba burada. Sınırsızlar Kulübü'nde güzel bir transeksüel olan Leto, Suicide Squad filminde ise çirkinliğin sınırlarını zorladı. David Ayer'ın kamera arkasına geçtiği filmde, Hollywood'un önemli yıldızları yer alsa da, filmin en çok merak edileni kuşkusuz Jared Leto'nun canlandıracağı Joker adlı karakterdi. Fragmanların ardından kafalardaki soru işaretleri biraz gitmiş olsa da filmi izlemeden karar vermek zor. 12 Ağustos 2016'yı beklemek epey zor olacak Jared Leto severler için.

 

sinemajor.com Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!