İşte internetteki müzik platformlarının yeni fenomenleri:

Güncelleme Tarihi:

İşte internetteki müzik platformlarının yeni fenomenleri:
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 16:59

Youtube’da, Soundcloud’da, Apple Music’de ve Spotify’da fırtınalar estiriyorlar. Hepsi çok genç ve yetenekli, her birinin on binlerce takipçisi var. Kiminin elinden ünlü bir prodüktör tutmuş, kimi kendi çabasıyla başarıya ulaşmış. Dijital çağın gereklerini layığıyla yerine getiren Z Kuşağı müzisyenler, ‘fenomenlikten’ şöhrete uzanan yolda emin adımlarla yürüyor.

Haberin Devamı

 

MAHMUT ORHAN’LA ŞARKISI 116 MİLYON KEZ TIKLANDI: SENA ŞENER


1992 Ankara doğumlu ve çocuk yaştan beri gitar çalan Sena Şener; 15’ine geldiğinde evinde yaptığı kayıtları Soundcloud adlı internet platformunda paylaşmaya başlıyor. 16’sında Julius Abel’la yaptığı kendi bestesi ‘Waiting on the Shore’un video’sunu Viyana’da çekiyorlar. Daha 18’ine gelmeden Türkiye dışında da tanınmaya başlıyor ancak asıl uluslararası şöhret ‘Feel’ ile geliyor. Mahmut Orhan’a vokaliyle eşlik ettiği şarkı birçok ülkede liste başarısı kazanıyor. Bu parça geçen yıl Nisan ayından bu yana Youtube’ta 116 milyon kez tıklandı. Yine Mahmut Orhan’la Laura Branigan’ın meşhur ‘Self Control’una yaptıkları yorum da çok beğenildi. Youtube kanalı ‘Sofar İstanbul’ için kaydettiği ‘Çirkin Dünya’ adlı parçası; Asım Can Gündüz’ün oğlu Evrencan Gündüz ve Ceylan Ertem’le yaptığı düet videoları da çok sevildi. Ayrıca ‘Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları’ albümü kapsamında söylediği ‘Birden Geldin Aklıma’ sayesinde birçok önemli isimle aynı projede yer aldı Sena. Şimdi bu yıl itibariyle çıkardığı teklisi ‘Bak Bana’ ile şans arıyor. Hem Türkiye hem yurtdışı için yıldızı erken parlayanlardan.

Haberin Devamı

EV KAYITLARINI İNTERNETE TAŞIDI: DENİZ TEKİN


1997 İzmir doğumlu Deniz Tekin, 8 yaşında piyano ile başladığı müzik hayatında 16 yaşında bir cafe’de çalıp söyleyerek profesyonel olarak devam etti. ‘Daphead’ adını kullanarak ev kayıtlarını internet ortamında paylaşmaya başladı, ‘Sofar İstanbul’da boy gösterdi ve bir hayran kitlesi oluşturdu. Ses rengi ve yorumuyla fark yaratan Deniz; halen demo, cover ve konser kayıtlarından oluşan videolarıyla 1-7 milyon arası Youtube tıklanmasına ulaşıyor ve ilk albümüne hazırlanıyor. O kadar seviliyor ki İstanbul, Ankara ve İzmir’in gözde performans mekânlarına sık sık konser için çağrılıyor şimdiden. Yüzyüzeyken Konuşuruz, Manuş Baba, Yeni Türkü ve Ahmet Kaya’dan seçtiği cover’larının meraklısı çok. Albümle birlikte kitlesini daha da büyüteceğine kesin gözüyle bakıyoruz.

Haberin Devamı

MÜZİĞE PİYANOYLA BAŞLADI, ŞANSINI POPTA ARIYOR: EYLÜL

 


Soner Sarıkabadayı’nın keşfedip yapımcılığına soyunduğu Eylül, 1992 Ankara doğumlu. Müziğe ilköğretim yıllarında piyanoyla başlayan genç müzisyen daha sonra felsefe eğitimi almak üzere İngiltere’ye yerleşiyor. Okul bittikten sonra en büyük hayali müziğin peşinden gitmek üzere memlekete dönüyor ve iki parçalık teklisini kısa bir süre önce çıkartıyor. İlk videosu, Işıl Reina yönetiminde ‘Kalk Git’ adlı parçasına çekildi. Eylül; ana akım Türkçe pop kulvarında şans arıyor, kalite çıtası yüksek ancak buna rağmen ne ‘sattığının’ farkında ve gereksiz bir sofistikasyondan da kaçıyor şarkılarında. Kendine has güzelliği, ‘cool’ tavırları ve yeni şarkılarıyla kısa sürede fark edileceğine inandığımız Eylül, Youtube’ta henüz bir haftalık, ancak Apple Müzik’te hızla yükselişe geçti bile.

Haberin Devamı

ŞARKISI YOUTUBA’DA 70 MİLYON KEZ DİNLENDİ: NAZ ÖLÇAL




“Gerçek duygularımı sadece yazdığım şarkılarla anlatabiliyorum” diyen 18 yaşında bir psikoloji öğrencisi. Üniversiteyi kazanınca doğup büyüdüğü Gaziantep’i bırakıp İstanbul’un yolunu tutuyor. Bir yıl önce kendi imkanlarıyla Youtube’a yüklediği ‘Yoksun’ adlı parçası kendiliğinden 70 milyon tıklanmaya ulaşmış durumda. Hal böyle olunca yapımcıların dikkatini çekiyor ve ‘Yoksun’, TNK grubundan tanıdığımız Caner Karamukluoğlu’nun düzenlemesiyle dijital platformlarda yerini alıyor. Geleceği çok parlak.

ÇIKIŞ PARÇALARI İTUNES LİSTELERİNDE BİR NUMARAYA ÇIKTI: ONYEDİ



1998 doğumlu iki yakışıklıdan oluşan grup, bir buçuk yıldır üzerinde çalıştıkları iki parçalık single’ları ‘1998’le Bedük’ün kapısını çalıyor. Bedük kendilerine hem ağabeylik hem de yapımcılık yapmaya karar veriyor. Solist Ateş Atilla konservatuvarlı bir müzisyen, grubun DJ prodüktörü Eren Bardak ise henüz 16’sında DJ Akademisi’nde ders verecek kadar başarılı bir genç adam. Çıkış parçaları ‘Kalbime Attım Gitti’ iTunes listelerinde derhal bir numaraya çıktı. Videoları 1.7 milyon tıklanmaya dayandı. İkinci şarkıysa 90’ların efsane Tarkan şarkılarından ‘Kır Zincirlerini’nin dans cover’ı. ‘Onyedi’, genç hayranlarını uzun süre dans ettireceğe benziyor. Gelmiş geçmiş en düzgün ikili ‘boyband’ projelerinden biri.

BAKMADAN GEÇME!