İrem Derici: ‘Kadınlık oranım 99.9’a çıktı’ dedi, gündeme oturdu

Güncelleme Tarihi:

İrem Derici: ‘Kadınlık oranım 99.9’a çıktı’ dedi, gündeme oturdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 12:44

Göğüslerine silikon taktırmasıyla gündeme gelen şarkıcı İrem Derici’nin bugünkü demeci gündeme oturdu: ‘Kadınlık oranım yüzde 99.9’a çıktı’. Kilo vermesiyle gündeme gelen Derici’nin sosyal medya paylaşımları her seferinde gündem oluyor.

Haberin Devamı

Otostil dergisine konuşan Derici, "Niye bu kadar kilo verdin?" sorusunu şöyle yanıtladı: ‘Kendimi aynada öyle görmeye tahammül edemiyordum. İstediğimi giyemiyordum. Yüzde 49 kadınlık hissediyordum. Bu kilo verme sürecinde yüzde 80'lere çıktı. Son geçirdiğim operasyon (silikon) sonrasında şu an hissedilen kadınlık oranı… Hmmm bakıyoruz: yüzde 99.9’ dedi.

Derici’nin açıklaması, sosyal medya gündemine olduğu kadar, kişisel sosyal medya kullanım biçimlerine ayna tutuyor.

SOSYAL MEDYADAN NEDEN BU KADAR ETKİLENİYORUZ

** Arkadaşlarınıza sosyal medya üzerinden yaptığınız jestler yanlış anlaşılabiliyor. Sanal dünyadaki yansımalar gerçeklere etki ediyor ve daha kötüsü, insanlar buna izin veriyor.

** Sanal dünyadaki hayat, tam anlamıyla yalnızlıktan ve çaresizlikten besleniyor. İnsanlar kişisel alanlarını belirlemekte zorluk yaşıyor.

Haberin Devamı

** Arkadaşları olarak insanlara uzatacağınız yardım eliniz dahi, sosyal medyadaki hareketleriniz nedeniyle boş kalabiliyor. (Bu noktada gerçek hayatınızda kiminle arkadaş olmanız gerektiğini anlayabiliyorsunuz.)

** Kişiler “kiminle arkadaş olmalıyım, kiminle olmamalıyım” diye kişileri sanal dünyadaki yansımalarına bakarak değerlendiriyor.

** Türkiye’de eğer sokakta sosyalleşemiyorsanız evde ekrana bakarak sosyalleşiyorsunuz, kişilere ulaşamazsanız onların sanal yansımaları üzerinden değerlendirmeler yapıyorsunuz.

** Sanal dünyadaki dedikodu potansiyeli, magazine olan düşkünlüğümüzle doğru orantılı olabiliyor. Kelebek’i takip ettikten sonra, hayatınızda organik olarak bulunan arkadaşlarımızı dikizliyoruz.

HÜRRİYET 2016 SONUNDA DEĞERLENDİRMİŞTİ

25 Aralık 2016 tarihli Hürriyet Pazar ekinde, Hürriyet Digital Medya İçerik Koordinatörü Emre Kızılkaya, Hürriyet Sosyal Medya Müdürü Cemal İve, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Saka ve Hürriyet Hafta Sonu Ekleri Muhabiri Hakan Gence; 2016’nın En İyileri değerlendirmesinde sosyal medyayı en iyi kullanan üç fenomeni belirlemişti:

Kerimcan Durmaz: Sempatik ve kozmopolit imajıyla 2016’nın en sevilen fenomeni oldu. Durmaz, her mecranın kendine özgü yapısına uygun yayın yaprak bu performansını gerçek hayatındaki faaliyetlerine entegre etti ve başarıyı yakaladı.

Haberin Devamı

Var Böyle Tipler: Instagram’da; internetten bulduğu stok fotoğrafların yüzüne kendi yüzünü yerleştirdi ve kısa videolarıyla dikkat çekti. Reklam sektöründe çalışan bir gizli kahraman olan Var Böyle Tipler, kendine özgü mizah anlayışıyla pek çok marka ile işbirliği yapıyor.

İngiltere Büyükelçisi Richard Moore: Mizahı en iyi kullanan diplomat. İngiltere’nin Ankara’daki büyükelçisi olarak görev alan Moore, oldukça kritik bir konumda bulunmasına rağmen örnek bir sosyal medya kullanımı gösterdi. Kişisel Twitter hesabındaki mizahi tweet’leriyle kendine özgü bir hayran kitlesi yarattı. 

SELFIE ÇEKERKEN ÖLDÜLER

Selfie çekmenin narsisizm ile olan ilgili, pek çok kez haber konusu oldu. İşte ‘selfie’ yüzünden insanların başlarına gelenler:

Haberin Devamı

** Ligue 1 ekibi Lyon, Dijon maçından sonra futbolcularla selfie çektirmek için sahaya giren 15 yaşındaki taraftarını mahkemeye verdi.

** Sadece selfie çekmek için tasarlanan telefon geliştirildi. Adı: Meitu T8.

** Çankırı'da bir pastanede tezgâhtar olarak çalışan Mustafa Gökmen, müşterileriyle çektiği fotoğraflarını sosyal medya platformu Instagram'da paylaşmaya başladı. Gökmen son olarak konuyu ücretli bir tarifeye getirdi ve selfie için gelenlerden 5 TL almaya başladı.

** Grammy ödülü alan The Chainsmokers grubunun, Türkiye’de en çok bilinen şarkısı ‘Selfie’ idi. Şarkıda; selfie çekerken hastalanan ve sayıklamaya başlayan bir kadının ruh hali özetleniyordu. ABD’li iki DJ’den oluşan The Chainsmokers grubu 2016’da Grammy aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!