Hilmi Etikan ile film atölyesi

Güncelleme Tarihi:

Hilmi Etikan ile film atölyesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 12:43

Bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalarla çok sayıda kişiyi sinema sanatıyla tanıştıran ve film üretmelerine olanak sağlayan Hilmi Etikan’ın Şubat 2015 yılı senaryo ve film atölye çalışması başlıyor.

Haberin Devamı

Yılda sadece bir kez gerçekleştirilen bu atölye, teorik ve pratik olmak üzere 2 ana bölümden oluşuyor.

Katılımcılar önce film çekiminde gerekli olan teknik ve kuramsal bilgi konusunda eğitiliyorlar. Senaryo yazım tekniği, kameraların tanınması, objektiflerin kompozisyon üzerindeki etkileri, ışığın estetik yapısı, film çözümleme gibi konular, fotoğraf ve film örnekleri eşliğinde sunuluyor. Hazırlık aşaması tamamlandıktan sonra, profesyonel kamera, ışık, ses ekipmanları kullanılarak film çekiliyor.

Hilmi Etikan ile film atölyesi

Katılımcılar, filmlerde nasıl senaryo yazıldığını, hangi teknik donanımların nasıl kullanıldığını, oyuncu seçimi ve yönetiminin nasıl yapıldığını öğreniyorlar.

Haberin Devamı

İstanbul’un merkezinde, Galatasaray semtinde bir araya gelen öğrenciler, bir grup oluşturuyorlar. Dört ay boyunca her Cumartesi günü unutamayacakları bir deneyim yaşıyorlar.

Film Atölyesi hakkında detaylı bilgiye filmatolyesi.com adresinden ulaşabilir.

HİLMİ ETİKAN KİMDİR

Sinema eğitimini “Paris Sinema Konservatuarı”n da tamamlamış ve “Sorbonne Üniversitesi”nde mastır yapmış olan Hilmi Etikan, bilgi ve deneyimini kursiyerlerle paylaşıyor. Öğrenciler, 26 yıldır “ İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali”nin yöneticiliğini yapan, Hilmi Etikan’ın arşivindeki, dünyaca ünlü kısa filmleri izleme ve sinema üzerine tartışma olanağı buluyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!