Hıdrellez'e bir ki...

Güncelleme Tarihi:

Hıdrelleze bir ki...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 15:30

Binlerce yılın bayramı Hıdrellez, 3 mayıs 2015 pazar günü Küçükçiftlik Park'ta kutlanacak! Suzan Kardeş, Şevval Sam, Burhan Öcal da festivalde yer alacak isimlerden birkaçı.

Haberin Devamı

İstanbul; Asya'dan Anadolu'ya, Balkanlar'dan I·ber Yarımadası'na süren yolculugˆu boyunca içine farklı din, cogˆrafya ve kültürleri alarak günümüze ulas¸mıs¸, sagˆlık, bereket, bolluk, s¸ans, kısmet gibi dileklerin gerçekles¸ecegˆi ve ugˆursuzlukların sona erecegˆi gün oldugˆuna inanılan Binlerce Yılın Bayramı'nı Hıdırellez'i kutlamaya hazırlanıyor.

Hıdrelleze bir ki...


Anadolu'da yaygın olan inanca göre, karalarda dolas¸an ve bereket getiren bir peygamber olan Hızır ile denizlerin hakimi olan I·lyas peygamberlerin bulus¸tugˆu gün olarak bilinen ve farklı ritüel ve egˆlencelerle cos¸kulu bir biçimde kutlanan ve aynı günün gecesi tutulan dileklerin gerçekles¸ecegˆine inanılan Hıdırellez; digˆer taraftan dogˆanın canlanması, sogˆuk kıs¸ın geride bırakılarak bahar ya da yaz mevsiminin gelis¸inin kutlanmasıdır.
Bu evrensel ve tarihi gelenek bu yıl asli tarihi olan 5 Mayıs'tan iki gün önce mayıs ayının ilk pazar günü KüçükÇiftlik Park'ta, Hıdırellez'in tanıtımına yaptıgˆı katkılarla ve çalıs¸maları ile tanınan degˆerli sanatçı Suzan Kardes¸'in müzik ve sanat danıs¸manlıgˆı, birbirinden degˆerli sanatçıların katılımı ile kutlanacak.

Haberin Devamı

Hıdrelleze bir ki...


Yılın ilk ve en büyük açık hava-bahar festivali Hıdırellez, 2015'te canlı performanslar ve festival alanındaki çalgı-çengi grupları, roman çadırları, geleneksel tatlar, yüzlerce çaputla süslenmis¸ dilek agˆaçları, gelenegˆi tanıtan birçok dekoratif ögˆe, hatıra kös¸eleri, piknik alanları, alıs¸veris¸ alanları, falcılar, çocuklar için oyun parkı, akrobatlar, jonglörler, palyaçolar, cambazlar gün boyu sürecek birçok etkinlik katılımcılara unutulmaz bir etkinlik olacak.
Tüm I·stanbul'u, Türkiye'nin önderligˆinde, 12 devletin destegˆi ile UNESCO tarafından "insanlıgˆın somut olmayan kültür mirası listesine" alınan bu gelenek yas¸amaya ve yas¸atılmaya devam ediliyor.

Haberin Devamı

KONSER PROGRAMI:

Hıdrelleze bir ki...

14.30 KAKNUS
15.45 LUXUS
17.00 BATU MUTLUGİL Band ve Konukları (Aydilge, Bertuğ Cemil, Deniz Arcak, Kıvılcım Uras, Melis Danişmend)
18.15 ISTANBUL ARABESQUE PROJECT
19.30 SUZAN KARDEŞ
21.00 ŞEVVAL SAM
22.00 SUZAN KARDEŞ HIDRELLEZ HİKAYESİ (RİTÜELİ)
22.30 BURHAN ÖCAL & TRAKYA ALL STARS

Etkinliğin bilet fiyatları 39.50 ile 165 TL arasında değişiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!