Hayko Cepkin’den ‘Ben İnsan Değil Miyim?’

Güncelleme Tarihi:

Hayko Cepkin’den ‘Ben İnsan Değil Miyim’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2016 11:23

Kendi tarzını ‘Beni Büyüten Şarkılar’ albümüyle başka bir çıtaya taşıyan Hayko Cepkin, İbrahim Tatlıses’ten Zeki Müren’e pek çok önemli şarkıyı kendince yorumluyor.

Haberin Devamı

Hayko Cepkin tepeden tırnağa orijinal bir adam. Giyiminden, saçından, dövmesinden, küpesinden; ya da bizim müzik piyasası için alengirli bir yöntem olan ‘ürkütme’ stratejisinden söz etmiyorum.

Kastım tamamen müzisyenliği ve yarattığı ‘Hayko Cepkin soundu’ ile ilgili. Orijinal; çünkü bir Beşiktaş tribünü çocuğu, bir kilise koristi, bir heavy metal’ci, bir klavyeci, bir aranjör olarak beslendiği kaynakları son derece verimli kullandı.

 

Hayko Cepkin’den ‘Ben İnsan Değil Miyim’



Baştan beri ne istediğini biliyordu. Bir yandan piyasanın taşlı tozlu yollarında birçok müzisyenin arkasında, turnesinde çalışırken diğer yandan şandır, solfejdir, armonidir okulunu okudu.

BİR TUHAF ADAM

Haberin Devamı

Hayko Cepkin’den ‘Ben İnsan Değil Miyim’



İlk albümü ‘Sakin Olmam Lazım’ı çıkarabilmek çok önemliydi. Piyasanın bu ‘tuhaf’ adama direneceğini bildiğinden kendi evinde demo tadında kaydetti albümünü. Merak uyandırdı. İkinci albümün adından da anlaşıldığı üzere ‘Tanışma Bitti’. Hayko hak ettiği profesyonel kayıtla ve güçlü şarkılarla kitlesini büyüttü. Üçüncü ve dördüncü albümleri ‘Sandık’ ve ‘Aşkın Izdırabını’ çıktığında artık bir kitlesi olmuştu Hayko’nun.

Hayko; her yaştan, her gelir grubundan, hatta bambaşka şarkılara methiyeler düzen insanlar arasından bir potansiyel yarattı. Çünkü samimiydi ve bir vizyonu vardı. Albümlerini üzerine kurduğu konseptlere, sahne performanslarına büyük emek harcadı.

 

Hayko Cepkin’den ‘Ben İnsan Değil Miyim’

Beni Büyüten Şarkılar Vol 1, Hayko Cepkin, (DMC), 4/5

Dün itibariyle tüm dijital platformlarda yayımlanan; CD olarak satın almayı tercih ediyorsanız pazartesiye kadar bekleyeceğiniz yeni Hayko Cepkin albümü ‘Beni Büyüten Şarkılar Vol 1’ aslında bir cover albümü. İyi bir cover’ın, ‘aynısını yapmak’ olmadığını; ancak şarkının ruhunu zenginleştiren, şarkıya farklı bir açıdan bakan yorumların iyi cover olarak değerlendirilebileceğini söylemeye gerek görmüyorum.

TATLISES’TEN MÜREN’E

Haberin Devamı

Hayko Cepkin’den ‘Ben İnsan Değil Miyim’



Hayko Cepkin, yıllar geçerken içine işleyen, onu bir müzik insanı olarak var eden şarkıları bir araya getirmiş bu albümde. Bir yandan kendi şarkılarından oluşan albümler yaparken cover serisini de sürdürmeyi planlıyor.

Henüz albüm yayımlanmadan iTunes ön satışta bir numara olan İbrahim Tatlıses şarkısı ‘Ben İnsan Değil Miyim’ ve videosu çekilen Edip Akbayram klasiği ‘Aldırma Gönül’le girizgâh yapan Hayko; Zeki Müren’in ‘O Çeşme’sini, Bülent Ersoy’un ‘İtirazım Var’ını, Moğollar’ın ‘Issızlığın Ortasında’sını, Sabahat Akkiraz’ın ‘Neydi Günahım’ını, Âşık Mahsuni yadigârlarından Selda Bağcan’ın ‘Yuh Yuh’u ve Cem Karaca’nın ‘Nem Kaldı’sını; Ağır Roman’ın ağıt tadında Aysel Gürel-Attila Özdemiroğlu başyapıtı ‘Ağla Sevdam’ı; istisnasız hakkını vererek şahsına münhasır yaklaşımıyla yorumluyor. Bunu yaparken de alameti farikası olmuş ‘sertlik’ten hiç ödün vermiyor.

 

BAKMADAN GEÇME!