Haftanın müzikleri

Güncelleme Tarihi:

Haftanın müzikleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2015 12:39

Haberin Devamı

CHRIS BROWN
X
Sony Music


2009 yılında, o zamanki sevgilisi Rihanna’yı dövmesiyle gündeme gelen Brown’ın rezalet özel yaşamını bir kenara bırakıp sadece müziğini değerlendirecek olursak hakkını teslim etmeliyiz. Adam boşuna Amerika’nın en çok dinlediği pop/hip hop/R&B yıldızlarından biri değil. Brown nihayetinde iyi bir müzisyen. Tuhaf huyları onu parmaklıkların arkasına hapsetmedikçe kariyeri uzun yıllar başarıyla devam edecek gibi görünüyor. Altıncı stüdyo albümü ‘X’te Kendrick Lamar, Brandy, Jhené Aiko, Nicki Minaj, Lil Wayne, Usher, Tyga, Rick Ross, Trey Songz ve R. Kelly gibi müzik dünyasının kendi dallarında en yetenekli isimlerinden bazıları Chris’e adeta kol kanat germişler. 2001’de hayata gözlerini yuman Aaliyah da albümde Chris Brown’la düet yapıyor! (Teknoloji sağ olsun.) İngiltere ve Amerika hip hop listelerine zirveden giren ve toplam 13 ülkede ilk 10’a kapak atan ‘X’, vasat üzeri bir pop/R&B albümü, fazlası değil. Zira albüm akıyor ama koparacak hitlerin eksikliği hissediliyor.

Haberin Devamı


FALSE IN TRUTH
BACK TO WAR
On Air

İstanbullu death metal grubu False in Truth, çok eski bir grup olmasına rağmen ilk albümünü ancak 2007 yılında yayımlamıştı. ‘Denial of Facts’ adlı o albüm, yeraltı piyasasında ses getirmişti ama sonra grup sırra kadem bastı. Tam 7 yıl sonra hortladılar! Bayanlar, baylar... Bu, Türkiye’de yapılmış tüm metal albümleri arasında, en iyilerinden biri. Abarttığımı düşünenlere gereken cevabı Alper Tabakçılar’ın (Ex-Catafalque) harikulade rifleri ve Toygar Naiboğlu’nun Randy Blythe/Jan-Chris de Koeijer/Sakis Tolis harmanlı vokalleri verecektir. Muhteşem bir intro’ya sahip ‘Back to War’un yanı sıra ‘Victim of Delusion’ ve ‘The Awakening’ favorilerim. 10 şarkılık albümde, bir de Türkçe şarkı var; son şarkı ‘Thrashsaur’. Hem mesaj içerikli hem de aşırı makara sözleriyle sosyal medyada bayağı ‘paylaş’ toplar bu şarkı. Albümdeki sound genel olarak Amon Amarth, Lamb of God, Slayer ve Rotting Christ kırması. Ve fakat bazı riflerin bu grupların işlerine fazla benzemesi dışında kusur yok.

Haberin Devamı


BAKİ DUYARLAR
TIME OF SPRING
Ada Music

Şu sıralar gündemde olan, Oscar adayı filmlerden ‘Whiplash’in caz müziği gündeme getirmesinden faydalanarak ben de ülkemizden bir caz albümünü tanıtmak istedim sizlere bu hafta. Henüz 11 yaşındayken belediye konservatuvarında profesyonel müzik eğitimine başlayan, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümü ve Rotterdam Devlet Konservatuarı Caz Bölümü’nde eğitim almış, 1993’te Tillburg Devlet Konservatuvarı Caz Piyano Bölümü’nden mezun olmuş Baki Duyarlar, Türkiye’nin caz müziğe kazandırdığı en büyük değerlerden. ‘90’ların ikinci yarısından beri Türkiye’de üreten Duyarlar, ‘Time of Spring’de 7 enstrümantal esere yer vermiş. Piyanosunun başındaki Duyarlar’a basgitarda Janek Gwizdala, davulda Louie Palmer ve alto saksofonda Justin Vasques eşlik ediyor. Duyarlar ‘kolay dinlenebilir’ beste yapısıyla karşısına çıkmış dinleyicinin. Özellikle ritim/melodi paslaşmaları kulakları yormayacak cinsten ve bu açıdan caz dünyası dışında da ilgi çekebilecek bir albüm bu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!