Grammy ödüllü Foxes: 'Türkiye’ye gelmek istiyorum'

Güncelleme Tarihi:

Grammy ödüllü Foxes: Türkiye’ye gelmek istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 10:44

Henüz 26 yaşında. İlk Grammy ödülünü aldı bile. ‘İngiliz pop’unun yeni temsilcisi Foxes’la Londra’da buluştuk.

Haberin Devamı

Pharrell ile turneye çıktı. Amy Winehouse Vakfı’nın temsilcisi. Yaptığı gönüllü işlerle herkesin kalbini ve saygısını kazanan Louisa Rose Allen, namı diğer Foxes,İngiliz popunun yeni temsilcisi olarak gösteriliyor. Alternatif müzik gruplarının en havalılarına şarkı sözleri satarken kendi konser biletleri yok satıyor.  

Grammy ödüllü Foxes: Türkiye’ye gelmek istiyorum


Son albümünden Body Talk şarkısıyla başlayalım, çok kişisel ve içten bir şarkı. Ayrılıkları hep bu kadar zor bir şekilde mi yaşıyorsun?

-Sanırım o dönemde yaşadığım kötü dönemi atlatabilmek için müziği kullandım. Duygusal ve sadık biriyim. Yani ayrılık benim açımdan gerçekten büyük bir olay ama bu konuda hiç yazmamıştım çünkü hiç bu kadar ağır yaşamamıştım.

Haberin Devamı

Peki şu an bu şarkıları yeniden dinlemek, söylemek sana kendini nasıl hissettiriyor?

-Duygusallaşıyorum yine. Hâlâ içimde olan bir duygu ve değişeceğini sanmıyorum. Sadece arkama bakıp “Bunu aştım” diyorum ve daha güçlü hissediyorum. Yani sağlıklı bir duygu.

Grammy ödüllü Foxes: Türkiye’ye gelmek istiyorum


Adele’e son 10 yılın en büyük baladını (Someone Like You)  yazan kişiyle, Dan Wilson, çalıştın ama hüzünlü bir şarkı yerine yine senin esprili tarzını koruyan bir şarkı çıktı ortaya. Nasıl başardın bunu?

-Şarkı yazarı olarak yazdığım şeyde sonuna kadar dürüstüm. Sanırım tarz denen şey bu. Kimseyi etkilemeye çalışmıyorum. Yaptığım sonuç olarak pop ve pop yapmaktan korkmuyorum ama daha deneysel, daha cesur olmayı seviyorum.

Seni Cyndi Lauper’dan Katy Perry’ye kadar, pop’un bütün gösteriş delisi olmayan kadınları ile kıyaslıyorlar. Bu nasıl hissettiriyor?

-Haksızlık gibi geliyor bu bana. Onlarla kıyaslanabilirim ama benim müziğim daha alternatif. Onların ‘süperstarlıkları’ anlamında ben hiçim. İlgiden kaçıyorum.

Grammy ödüllü Foxes: Türkiye’ye gelmek istiyorum

Haberin Devamı

Pharrell’den ne öğrendin?

-Çok şey. En çok da her daim çalışmayı öğrendim. Tur otobüsünde ben telefonuma gömülürken o çalışıyordu ve buna çok saygı duydum. Gerçek bir tutkusu var ve bu bana çok ilham verdi. Çevresindeki herkese aynı kibarlıkla davranması da bir dersti.

Türkiye’deki hayranlarınıza var mı bir mesajınız?

-Hiç gelmedim oraya ve çok istiyorum! Ne olursa olsun Türkiye’de konser vermek istiyorum.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!