Gerçek hikayelerden uyarlanmış 5 film

Güncelleme Tarihi:

Gerçek hikayelerden uyarlanmış 5 film
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 15:50

Filmlerin güzelliği hiç bilmediğimiz hikayeleri en göz alıcı şekliyle bize anlatmalarıdır. Hele bu hikayeler gerçekleri yansıtıyorsa her şey daha da ilginçleşir. Çünkü gerçek bir insanın hikayesini izlemek bambaşka bir hazdır.

Haberin Devamı

127 HOURS (2010)

Oscarlı yönetmen Danny Boyle’un yönetmenliğini yaptığı film gerçek ve bir o kadar tüyler ürperten bir hikayeye dayanıyor. Dağcı Aron Ralston’un Utah yakınındaki Moab bölgesinde tırmanış yaparken büyük bir kayaya sıkışıyor ve 5 gün boyunca hayatta kalmaya çalışıyor. Bu hayatta kalma hikayesini konu alan filmde Aron’un içsel yolculuğundan hayatta kalmak söz konusu olduğunda çelik gibi sinirleriyle neler yapabileceğini izliyoruz. Tüm hikayeyi çıplaklığıyla gözler önüne seren film mutlaka izlenmesi gereken gerçek hikaye uyarlamalarından.

Gerçek hikayelerden uyarlanmış 5 film

TITANIC (1997)

Titanic tüm dünya tarihinin en önemli olaylarından biri. Ve bu gibi önemli olaylardan birini beyazperdeye hakkıyla aktarmak da oldukça zorlu bir iş. Ancak dev prodüksiyonuyla olayın tüm heyecanını bize aktarmayı başaran James Cameron yönetmenliğini yaptığı Titanic filmiyle bunun üstesinden rahatlıkla geldi. Üstelik böyle bir fekaletin arasından yıllarca unutulmayacak bir aşk hikayesi çıkarmayı başardı. Filmin kostümleri, Titanic’in birebir gerçekliği, gemi batarken bile çalmaya devam eden efsane orkestrasına kadar tarihsel bir çok gerçeği yansıtırken, Rose ve Jack’in hikayesiyle de kalplerimizi burmayı başardı Cameron. Bu nedenle film 14 dalda Oscar adayı oldu ve bunların ‘En iyi film’ dahil 11’ini almayı başardı.

Haberin Devamı

Gerçek hikayelerden uyarlanmış 5 film

THE SOCIAL NETWORK (2010)

Günümüzün internet fenomeni Facebook’un kurucusu Mark Zuckenberg’in hikayesinin anlatıldığı film tüm dünyada büyük bir merakla karşılandı. Filmde olayın sadece sevgilisinden ayrılmış kalbi kırık Mark’ın Harward Üniversite’nin sistemine sızıp öğrenci datalarına ulaşıp kızlar arasında güzellik karşılaştırması yapan kaçak bir program yazmasıyla başladığını görüyoruz. Daha sonra okulun bu durumu farketmesiyle Mark tepki görür ve bu site evrilerek tüm öğrencilerin birbirleriyle konuşabildiği Facebook’a dönüşür. İlk önceleri sadece Harward’da kullanılan sisten ordan diğer üniversitelere ve nihayetinde tüm dünyaya yayılır.

Haberin Devamı

Gerçek hikayelerden uyarlanmış 5 film

WALK THE LINE (2005)

Country müziğin efsane ismi Johnny Cash’in bol çalkantılı hayatını inanılmaz bir şekilde perdeye yansıtan film oyuncu performanslarıyla da göz dolduruyor. Daima siyah bir takım elbiseyle sahneye çıkan, ünü gün geçtikçe yayılıp bir gün bir hapishanede sahneye çıkmasıyla ise herkesin gönlünü kazanan Cash dünyanın en şahsına münhasır insanlarından biridir. Sevgilisi ve daha sonra karısı olan June’la da hikayelerinin anlatıldığı film başarıya giden yolun zorlu ama bir o kadar tutkulu olduğunu çok iyi anlatıyor.

Gerçek hikayelerden uyarlanmış 5 film

DALLAS BUYERS CLUB (2013)

Haberin Devamı

Hıv taşıyıcısı Ron Woodroof’un inanç dolu hikayesini anlatan film anlatılırken bile tüylerin diken diken olmasına neden oluyor. Gerçek hikayeden uyarlama Dallas Buyers Club, 30 gün ömrü kaldığı söylenen ve FDA onaylı AZT kullanmaya başlayan Ron bu ilaçla iyi olamayacağının farkına varıp doğal tedavi yöntemlerine yönelir. Bulduğu bir tedavi yöntemi AZT’den daha çok işe yarayınca ise bir çok hasta kendisiyle iletişime geçer ve Dallas Buyers Club kurulur. Ancak durumun farkına varan FDA Ron’a savaş açar. Ancak sonuç büyüleyicidir: 30 gün ömür biçilmiş Ron Woodroof tam 2191 gün daha yaşar ve bir çok hastaya umut olur.

 

Gerçek hikayelerden uyarlanmış 5 film

Haberin Devamı

Galaksinin Koruyucuları Geri Döndü - Sinefil

BAKMADAN GEÇME!