Gerçek hikayeler yayında

Güncelleme Tarihi:

Gerçek hikayeler yayında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 17:17

Türkiye’nin ilk ve tek gerçek insan hikayeleri üzerine kurulu, sesli içerik üreten sitesi, Onbironsekiz.com yayın hayatına başladı.

Haberin Devamı

Onbironsekiz ekibi, Türkiye’nin dört bir yanından, insanların kendi sesinden, kişisel hikayelerini derliyor, program haline getirip site üzerinden yayınlıyor. İnsan hayatındaki dönüm noktalarını, dinleye dinleye büyüdüğümüz hikayeleri ve modern hayata dair konuları ele alan Onbironsekiz programlarına site üzerinden 7/24 ulaşılabiliyor. Haftada bir yayınlanan 25-30 dakikalık programlar telefonda ve bilgisayarda tek bir tıkla dinlenilebiliyor.

 

HİKAYELER RESMEDİLİYOR

Gerçek hikayeler yayında

 

Bu podcast sitesinin farklı bir diğer yönü ise hikayelerin toplanış şekli; Onbironsekiz bu konuda dünya üzerinde türünün tek örneği. Hikayesini paylaşmak isteyenler, Facebook’la bağlanıp veya kullanıcı adı ve şifrelerini oluşturup, telefonda ya da bilgisayarda ses kayıtlarını yapıp siteye kolayca yükleyebiliyor. Gönderilen kayıtlar editörler tarafından değerlendiriliyor ve seçilenler ortak temalarına göre birleştirilip, dış ses ve müzik eklenerek programlaştırılıp dinleyiciye sunuluyor. Ayrıca anlatıcılar yaratıcı bir şekilde resmedilip, anlattıkları hikayeler çizgileştirilip, Onbironsekiz.com’un internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yayınlanıyor.

Haberin Devamı

Taksim merkezli bu oluşum hikaye anlatmanın ve paylaşmanın önemine inanmış bir ekipten oluşuyor. Onbironsekiz  uzun yıllar Amerikan üniversitelerinde araştırmacı ve akademisyen olarak bulunduktan sonra Türkiye’ye dönen iki ortak, Onur Akmehmet ve Berna Kahraman tarafından kuruldu. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!