Film için Darice konuştular

Güncelleme Tarihi:

Film için Darice konuştular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2018 10:33

Sonia Nassery Cole’un Afgan mültecilerin dramını konu alan ve çekimlerini İstanbul’da tamamladığı yeni filmi “I Am You”dan (Ben Senim) ilk kareler ortaya çıktı. Türk oyuncuların bu film için Afgan dili Darice öğrendiği belirtildi.

Haberin Devamı

SOVYET işgali nedeniyle 14 yaşındayken ülkesi Afganistan’dan ayrılıp Amerika’ya gitmek zorunda kalan yönetmen Sonia Nassery Cole, yeni filminde kendisi gibi Afgan mültecilerin dramını beyazperdeye taşıyor. Senaryosu, Cole’un hayat hikâyesinden yola çıkılarak Sean O’Byrne tarafından kaleme alınan “I Am You”nun (Ben Senim) çekimleri geçtiğimiz aylarda tamamlandı. Büyük bölümü İstanbul’da çekilen filmde ağırlıklı olarak Türk oyuncular rol aldı.

Film için Darice konuştular

Oyuncu kadrosunda yer alan Damla Sönmez, Defne Kayalar, Cansu Tosun, Hakan Aydın, Ali Aksöz, Kaan Songun, Ushan Çakır ve Defne Samyeli’nin senaryo gereği film boyunca Darice yani Afgan dili konuşması gerekti. Filmde tüm Türk oyuncular Darice konuşurken Muhammed Cangören ve Haji Gül anadillerinde oynama imkânı buldu. Görüntü yönetmenliğini Gökhan Tiryaki’nin yaptığı, kurgu çalışması Amerika’da devam eden ve merakla beklenen film 2019’da vizyona girecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!