Fargo, yeni bir akım başlatacak Godfather’ın bile dizisi gelecek

Güncelleme Tarihi:

Fargo, yeni bir akım başlatacak Godfather’ın bile dizisi gelecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2014 01:00

Bu sezon ekranların sürprizi, Coen biraderlerin 1996 yapımı Fargo’sunun teleziyon dizisine dönüşmesi oldu. ‘Mini dizi’ olarak tasarlanan yapım, yüksek reyting ve bol ödül sonrası uzun soluklu bir seriye dönüştü. Hattın diğer ucunda dizinin yıldızlarından, sakin duruş/düz yaşam konusunda babası Tom Hanks’i aratmayan Colin Hanks var.

Haberin Devamı

1996 Rol aldığı ilk yapımın bir Tom Hanks filmi olması tesadüf olmamalı. Figüran kontenjanından da olsa ‘That Thing You Do’ setinde.

2002 İlk başrolünü Jack Black ile paylaşıyor: Orange County.

2008 Televizyonda en ‘aklı’ kaldığı iş Mad Men dizisi: İkinci sezonda, Peggy’e yanık rahip John Gill rolündeydi.

2011 Dexter’in 6’ncı sezonunda, Travis Marshall karakteriyle ekranlarda.

Koşturmalı bir gün sanırım. Sesiniz nefes nefese...

- Los Angeles’ta yaşamak kolay değil. Bakmayın havanın güzel, insanların rahat oluşuna. İki çocuğunuz varsa dünyanın her yeri sizin için birer ‘roller coaster.’

Yine de Hollywood tantanasından uzak bir yaşamınız var sanki...

- Öyle davetlerde, partilerde zaman geçirmeye pek vaktimiz yok maalesef.

Fargo, yeni bir akım başlatacak Godfather’ın bile dizisi gelecek

18 dalda aday gösterildiği Emmy gecesinden iki ödülle dönen Fargo’nun ilk sezon bölümleri pazar geceleri 22.00’de cnbc-e ekranlarında.

Haberin Devamı


Emmy adaylığınızı kimlerle, nerede kutladınız?

- Princesses and Castles (Hanks’in iki kızı) ile tüm gün oyun oynayarak, boğuşarak!

‘Fargo’ çok basit bir hikâyeyi görkemli hale dönüştürmüş kusursuz bir suç filmi. Bunu alıp da uzun bir diziye dönüştürmek riskli değil mi?

- Filmin kendine has bir dili, dünyası, hatta hayran kitlesi var. Her Coen biraderler filminde olduğu gibi. Riskliydi tabii. Ucuz bir parodiye dönüşebilirdi. Fakat dizinin yaratıcıları, derinleşebilecek, daha da esneyecek kısımları iyi gördü ve filmi baz alıp, bambaşka bir ‘Fargo’ çıkardı.

Fargo, yeni bir akım başlatacak Godfather’ın bile dizisi gelecek

Fargo’, televizyonda yeni bir modele dönüşür mü sizce?

- Neden olmasın? Müthiş derinliğe sahip, üzerinde çalışsanız içinden daha ne zengin hikâyeler çıkarabileceğiniz o kadar çok film var ki... Godfather mesela! Fargo, bunun en güzel kanıtı oldu. Yakında kült filmlerin dizileri gelebilir.

Haberin Devamı

Filmi en son ne zaman izlediniz?

- Bir öğle yemeğinden sonra eski, hafif yıkık bir sinema salonuna girdim. Salonda sakallı birkaç herif ve üniversite öğrencileri vardı. Beğendiğim fimleri, ne zaman, nerede, nasıl izlediğime dair en ufak her detayı hatırlama gibi bir huyum var!

HANKS’LER EVE İŞ GETİRMEZ

Fargo, yeni bir akım başlatacak Godfather’ın bile dizisi gelecek

Hollywood’da ‘Tom Hanks’in oğlu’ olarak bilinince işler daha mı kolay yoksa daha mı zor?

- Avantajı olduğu kadar dezavantajı da olmuştur. Belki bazı seçmelere sadece soyadımdan çağrıldım. Ama o rol için uygun değilseniz başkanın oğlu olsanız yine de size vermezler. Kural bu.

Gözü hep üstünüzde midir? Tavsiyelerde bulunur mu?

Haberin Devamı

- Aile yemeklerinde görseniz sanki ikimiz de fabrikada filan çalışıp işinden gücünden bahsetmek istemeyen insanlar gibiyiz. Yemeğe gelen biri ikimizin de oyuncu olduğunu hayatta çıkaramaz. Eve iş getirmeyiz. Asla senaryo, dizi, film, yönetmen konuşmayız.

Çocukken farkında mıydınız evde dönen Hollywood havasının?

- Bebekliğim hiç de öyle Hollywood yıldızlarının arasında, Steven Spielberg’ün kucağında filan geçmedi. Çocukluğumun Tom Hanks’i ailesini geçindirmek için gece gündüz çalışan, umudunu asla kaybetmeyen, gerçek bir kahramandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!