GeriKeyif Ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbası tarifi
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbası tarifi

Ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbası tarifi

Türk mutfak kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan çorbalar, özellikle akşam yemeklerinde başlangıç olarak tercih ediliyor. Her yaştan insanların severek tükettiği çorbalar içinde tarifi en çok merak edilenlerden biri de ezogelin çorbası. Ezogelin çorbasının nasıl yapıldığını merak eden vatandaşlar, pratik ezogelin çorbası tarifini araştırıyor. Peki, ezogelin çorbası nasıl yapılır? Pratik ezogelin çorbası tarifi...

Besin değeri yüksek ve çok kalorili olmayan ezogelin çorbası en sık tercih edilen yemeklerden biri. Neredeyse herkesin severek tükettiği ezogelin çorbasının nasıl yapıldığını ve malzemelerini merak eden vatandaşlar, en lezzetli ve kolay ezogelin çorbası tarifini sorguluyor. İşte, ağzınıza layık ezogelin çorbası tarifi...

EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ

Hem kolay yapımı hem de lezzetli olması sebebiyle en çok tercih edilen çorbalardan olan ezogelin çorbası, yapımı zahmetli olmayan bir o kadar da ekonomik bir akşam yemeği tercihi olabilir. İşte, ezogelin çorbası malzemeleri ve tarifi...

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı - 1 adet kuru soğan - 10 su bardağı su veya et suyu - 1 su bardağı kırmızı mercimek -  2 yemek kaşığı pirinç - 4 yemek kaşığı bulgur - 2 yemek kaşığı tel şehriye - 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası - 1 tatlı kaşığı kuru nane - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - Tuz ve karabiber

YAPILIŞI

İlk olarak ince kıyılmış kuru soğanı bir tavada yağla kavurarak pembeleştirin. Soğanın içine et suyu ilave edin. Daha sonra bu karışımı bir tencereye alarak kırmızı mercimeği ve pirinci ekleyin. pirinçler su çekip büyüyünceye kadar çekin. Pirinç piştikten sonra tencereye bulgur, şehriye, ve salçayı da katın.

Üstüne tuzu da ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Piştikten sonra bir süre  dinlendirin. Öte yanda bir kaşık salçayla kırmızı biberi yağda kavurun ve servis ederken kullanın. Afiyet Olsun...


Yorumları Göster
Yorumları Gizle