Evrenin hakimi gerçekten insan mı?

Güncelleme Tarihi:

Evrenin hakimi gerçekten insan mı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 10:58

Bilimkurgunun da iyi edebiyat olabileceğini kanıtlayan ilk yazarın kim olduğu sorulsa birçok kişi aynı cevabı verir: Ray Bradbury. Bu usta yazarın Mars Yıllıkları adlı kitabı İthaki Yayınları tarafından okura sunuluyor.

Haberin Devamı

Bradbury'nin aynı zamanda fantastik edebiyatın da ustası olduğunu gözler önüne seren kitabı, atom savaşları yüzünden Dünya'dan Mars'a taşınmayı amaçlayan insanoğlunun öyküsünü anlatıyor. Binbir umutla kızıl gezegene doğru yola çıkarlar ve hedeflerine de ulaşırlar. Ama Mars'a adım atar atmaz hiç beklemedikleri bir durumla karşılaşırlar: Sandıkları gibi yalnız değillerdir.

Mars'ta o gezegenin sakinleri vardır ve onlar da şekil değiştirebilen, zilin okuyan, belirli bir gelişmişlik seviyesine erişmiş canlılardır. Yani Mars'ta yeni bir yaşam kurmak insanoğlunun sandığı kadar kolay olmayacaktır.

Evrenin hakimi gerçekten insan mı

Ray Bradbury, satırlarıyla yine nefes nefese fantastik bir yolculuğa çıkarıyor okurunu. Kitabı okurken de "bu koca evrenin tek hakimi gerçekten de sanıldığı gibi insanlar mı? Ya gerçekten de başka gezegenlerde başka canlılar varsa?" soruları akıllardan geçiyor.

 

Haberin Devamı

Mars Yıllıkları'nın bir başka sürprizi de usta yazar Jorge Louis Borges'in önsüzü.

 

BAKMADAN GEÇME!