Ettiğiniz beddua bir gün size döner

Güncelleme Tarihi:

Ettiğiniz beddua bir gün size döner
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 12:31

Yönetmen Alper Mestçi, korku serisine yeni bir film daha eklendi. “Üç Harfliler: Beddua” 15 Haziran’da vizyona girecek. Filmin başrol oyuncuları Beyzanur Mete ve Esma Soysal, korku dozu hayli yüksek yapımın kamera arkasında yaşananları Kelebek’e anlattı.

Haberin Devamı

◊ Korku filmleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Beyzanur Mete: Korku filmlerinin korkuttuğu derecede başarılı olduğu yanılgısından kurtulunmasını temenni ediyorum. Korku gibi en ilkel ve güçlü hislerimizden birisinin, sinema gibi modern çağın en büyük buluşuyla birleşmesinin mükemmel bir sonuç çıkardığını düşünüyorum.

- Esma Soysal: Korku filmlerini insanlık tarihine benzetiyorum. Bence bizim hayatla ilgili tabularımızı yıkıyorlar. Daha fazla korku filmi çekmeliyiz diye düşünüyorum.

Ettiğiniz beddua bir gün size döner

ÇEKİMLERDEN SONRA AİLEMİN YANINDA VAKİT GEÇİRDİM

◊ Korku filminde oynamak nasıl bir duygu?

- Beyzanur Mete: Daha önce farklı tarzda birçok projede yer aldım ama korku filmi hakikaten başka. Filmde iki farklı şekilde görüyorsunuz beni. Tek bir noktada birleşen iki uç nokta diyebiliriz. Biri melek gibi saf, tertemiz engelli bir kız. Diğer tarafta tam aksi var. Hayal gücü ile beden arasında ilişki kurup bir yolculuğa çıktım. Melek’i severek oynadım. Ama Melek’e hayat verirken etkilenmemek imkansızdı. Bundan önceki tecrübelerime benzer değil, korku filminin ayrı bir dünyası var. İster istemez etkisinde kalıyorsunuz. Hatta öyle ki, filmin etkisini üzerimden atabilmek için bir süre ailemin yanında vakit geçirdim. Bu ruhuma iyi geldi.

Haberin Devamı

- Esma Soysal: İlk kez korku türünde bir projede yer aldım. Bana böyle bir teklif geldiğinde inanılmaz sevinmiştim. Neticede ben bir oyuncuyum, her tür projede ve her tür karakterde kendimi göstermek isterim. Açıkçası çekimlere ilk başladığımızda bendeki heyecan bütün duygularımı bastırmıştı.

Ama çekimlerde yalnız kaldığımda, tek başıma karanlık bir odada olduğumda inanılmaz korktuğumu hissettim. Senaryo beri gerçekten etkiledi.

◊ Zorlandığınız sahneler oldu mu?

- Esma Soysal: Oldu. Bazı sahnelerde ağlayacak raddeye geldim.

En çok zorlandığım sahne ise fragmanda da gördüğümüz; ağzımdan çiviler ve tahta parçaları çıkardığım sahneydi. Zorlandığım sahneler olsa da yanımda hep yardımcı yönetmenimiz Melodi Tözüm vardı. Beni hep motive etti..

Haberin Devamı

- Beyzanur Mete:

Beni çok zorlayan bir sahne olmadı...

Bir tek hava şartları zorladı.

Çekimler genelde gece olduğu için ayazda çalıştık.

Ettiğiniz beddua bir gün size döner

 EVRENDE SESLER KAYBOLMUYOR 

Filmin adı “Üç Harfliler: Beddua”... Peki siz hiç beddua ettiniz mi? Beddua ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

- Beyzanur Mete: Dua olduğu gibi beddua “yani kötü dua” da vardır tabii. Ben insanlar ve insanlık adına hep iyi şeyler diledim. Ne olursa olsun kötüyü çağırmamak adına öyle sözler etmedim. Kötülük yapanın elbet cezasını bulacağına inanıyorum. Çünkü dünyada hiçbir şey karşılıksız kalmıyor. Bir de evrende sesler kaybolmuyor. Ağzımızdan çıkan ve düşünülen her şey gelip bir gün bizi mutlaka buluyor. O yüzden iyi düşünmenin ve iyi konuşmanın iyiyi çağırdığına inanıyorum.

Haberin Devamı

- Esma Soysal: Beddua etmedim, asla da etmem.

Herkes yaşattığını yaşıyor, buna inanıyorum. Beddua lanet okumaktır. Eğer hak etmeyen birine sarf ederseniz bir gün size geri döner.

Ettiğiniz beddua bir gün size döner

RÜYALARIMDA KENDİMDEN KORKTUM

Çekimler sırasında ilginç olaylar yaşadınız mı?

- Beyzanur Mete: Sette yangın çıkmadı, üzerime bir şey düşmedi ya da gaipten sesler duymadım. Ama sonrasında rüyalarımda kendimden korktum. Bu da çok normalmiş.

- Esma Soysal: Hayır karşılaşmadım. İyi ki karşılaşmadım. Zaten yeteri kadar korktum ve etkilendim oynadığım sahnelerde...

Ettiğiniz beddua bir gün size döner

BAKMADAN GEÇME!