En yeni kitaplar

Güncelleme Tarihi:

En yeni kitaplar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 11:17

Rafa çıkanları seçtik, okuduk, değerlendirdik.

Haberin Devamı

BİZ ROMANLAR SİZ GACOLAR

Derya Koptekin, İletişim

Çingene, Roman, esmer vatandaş, şopar... Topluluk adları üzerinde bile bir uzlaşma bulunmayan bir etnik grup... Derya Koptekin, İzmir’in ‘Çingene mahalleleri’ndeki sosyal hizmet merkezlerinde yıllarca çalışmış bir psikolog olarak özellikle çocuklara yöneliyor: Kendilerini hangi gruba ait görüyor, etnik gruplarını hangi isimle adlandırıyorlar?

En yeni kitaplar

KENDİNE AİT BİR ROMA

Cemal Kafadar, Metis

Osmanlı devletinin şemsiyesi altına girmiş insanları ve onlara ait toprakları anlayabilmek için karşımıza çıkan anahtar kelimeler arasında ‘Diyar-ı Rum’ ve ‘Rumilik’ var. Cemal Kafadar’dan ‘Diyar-ı Rum’a dair önemli bir kitap.

Haberin Devamı

En yeni kitaplar

TAKİP EDENLER

Ingar Johnsrud, çeviren: Cihan Karamancı, İthaki

İskandinav polisiyesinin yükselen yıldızlarından, Stieg Larsson’un vârisi olarak gösterilen Ingar Johnsrud’un çoksatan kitabı Türkçede. Müfettiş Fredrik Beier, Oslo’daki bir kilisede yaşanan toplu katliamı ve bu kiliseyle bağlantılı olan bir kayıp vakasını araştırmakla görevlendirilir. Bu olayların, kıyameti bekleyen bir tarikat, Avrupa’yı tehdit eden terörist gruplar ve geçmişi İkinci Dünya Savaşı’na dayanan korkunç ‘ari ırk’ deneyleriyle nasıl bir ilgisi vardır?

En yeni kitaplar

ONUN SIRRI

Michael Robotham, çeviren: Mehmet Gürsel, Hep Kitap

Romanları yirminin üzerinde dile çevrilen ve çoksatanlar listesinden inmeyen, psikolojik gerilimin tanınan ismi Michael Robotham bu kez bir sır üzerine kuruyor romanını. Okurunu hayal kırıklığına uğratmayacak bir kitap.

En yeni kitaplar

BAKMADAN GEÇME!