En yeni kitaplar

Güncelleme Tarihi:

En yeni kitaplar
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 24, 2017 11:39

Rafa çıkanları seçtik, okuduk, değerlendirdik.

Haberin Devamı

YÜZ YIL SONRA SAVAŞAN ÇİZGİLER (İzzeddin Çalışlar, Mesut Yaşar Tufan, İş Kültür)

Birinci Dünya Savaşı, bu albümde farklı bir boyutuyla anlatılıyor. Özel arşivlerden derlenen karikatür ve kartpostallar, hem tarafların birbirine bakışının hem de kendilerini nasıl göstermek istediklerinin ipuçlarını sunuyor. 

En yeni kitaplar

 

ORWELL’İN İNTİKAMI: 1984’ÜN YENİDEN YAZIMI (Peter Huber, çeviren: Muammer Pehlivan, Everest)

‘Orwell’in İntikamı’, 1984’ün palimpsesti, bilgisayarın bakış açısıyla kaleme alınmış yeniden yazımı, eleştirisi; romanın yazılışından 70, olayların geçtiği tarihten 30 küsur yıl sonra romanın öngörüleri üzerine yeni bir düşünme denemesi.

Haberin Devamı

En yeni kitaplar

 

CUMHURİYET IŞIĞINDA (Özlem Özdemir, Kırmızı Kedi)

Cumhuriyet’in kuruluşundan günümüze kadar neler değişti, sanatçılar ve yazarlar değişimden nasıl etkilendi, bundan sonra ne olur... Özlem Özdemir söyleşileriyle tüm bu soruların cevaplarını arıyor. Emre Kongar, Soner Yalçın, Sumru Yavrucuk, Fazıl Say, Mert Fırat, Genco Erkal ve Zülfü Livaneli gibi pek çok sanatçı, yazar anlatıyor.

En yeni kitaplar

 

HAYAL-İ CELAL (Recaizade Mehmet Celâl, KÜY)

Türkçedeki ilk roman olarak bilinen ‘Araba Sevdası’nın yazarı Recaizade Mahmut Ekrem’in ağabeyi Recaizade Mehmet Celâl’in yapıtı ‘Hayal-i Celâl’, edebiyat tarihimiz açısından ilginç bir keşif. ‘Araba Sevdası’ndan yaklaşık 30 yıl önce yayımlanmış olan kitap, belki de yazarının genç yaşta ölümüyle unutulmuş.

Â

En yeni kitaplar

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!