Duygusal, hassas ve umut dolu

Güncelleme Tarihi:

Duygusal, hassas ve umut dolu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 09:40

Suat Suna, kariyerindeki 24. yılını ‘Seni Buldum’ albümüyle kutluyor. Romantik parçalarıyla tanınan sanatçıyla müzik endüstrisini ve yenilenen tarzını konuştuk: “Melankolik gibi algılanmam, belki de geçmişte hit olan şarkılarımın büyük bölümünün karamsar oluşundan kaynaklanıyordur.”

Haberin Devamı

Yeni albümünüz ‘Seni Buldum’la kariyerinizde 24 yılı geride bıraktınız.  Bu sürede 13 albüm piyasaya sürdünüz. Ama Suat Suna denince hâlâ birçoğumuz çıkış parçanız olan ‘Ansızın çektin gittin’i mırıldanıyoruz... Bu durumun nedeni ne sizce?

- Şarkıların insanların hayatlarında en çok etkin olduğu dönem, ilkgençlik yıllarıdır bana göre. Belki de ilk albümüm sizi böyle yakalamış olabilir, tıpkı 2002 yılında yayımladığım ‘O Lelli’ şarkısının, bugün yetişkin yaşlarını süren birçok insanın lise yıllarına denk gelmesi gibi. Umarım yeni şarkım ‘Seni Buldum’ da aynı şekilde, yıllara meydan okuyanlardan biri olur.

Doksanlı yıllarda çıkış yapan sanatçılar hâlâ çok seviliyor ve belleğimizden silinmiyor. Durum buyken şu an çıkış yapan müzisyenler iki hafta bile kendilerini gündemde bulurlarsa kendilerini şanslı hissediyorlar... Eskiden yapılan işler daha mı kaliteliydi müzikal anlamda?

Haberin Devamı

- Bunun en büyük sebebi yapılan işe ve üretilen şarkılara yeterince özen gösterilmemesi. Teknoloji ilerledikçe hayat kolaylaştı, her şeyi uygulamak mümkün oldu. Ancak hızla ilerleyen teknoloji, duyguların ve duygusallığın başdüşmanı bence. Ama bugünlerde duymaya alışık olmadığınız farklı melodiler, farklı bir şarkı anlayışı var ‘Seni Buldum’ albümünde. Enstrümanların büyük bölümünü kendim çaldım örneğin. Bu albümde daha içten, samimi sözler yazdığımı düşünüyorum.

Duygusal, hassas ve umut dolu

Genelde tarzınız bu zaten, içten, duygusal ve romantik... Şarkılarınız neden bu kadar melankolik, yapınızdan dolayı mı?

- Romantizm anlayışı kişiden kişiye değişir bence. Ama son derece duygusal ve hassas bir yapım olduğunu söyleyebilirim. Gerçi ‘Seni Buldum’ albümü tam da bu sorunuzun tersine umut dolu. Çoğunlukla melankolik gibi algılanmam, belki de geçmişte hit olan şarkılarımın büyük bölümünün karamsar oluşundan kaynaklanıyordur. Ama ‘Seni Buldum’ farklı. Dinleyenlerin içini kıpır kıpır yapan, sıcacık bir şarkı.

Haberin Devamı

İki yıl önce kaybettiğimiz Kayahan’ın kariyeriniz boyunca müzikal anlamda size çok desteği oldu, hatta kendisi için “Manevi babam gibi” cümlesini kullanmıştınız. Bu albüm hazırlığında yokluğunu hissettiniz mi?

- Kayahan Abi çok sevdiğim, saydığım biriydi, adeta ikinci babamdı benim. Onun yokluğunu sadece müzik çalışmalarında değil, yaşadığım her günde hissediyorum. Yeri dolmayacak bir insandı.

KAÇMAZ

- ELEKTRONİK SEVENLERE

Sonar İstanbul Festivali

Zorlu PSM, İstanbul

24-25 Mart - 17.00

Biletler: 150-200 TL

 

- ROCK SEVENLERE

Şebnem Ferah

Sheraton Grand Samsun Hotel, Samsun

18 Mart - 20.00

Biletler: 67 TL

 

- ALTERNATİF SEVENLERE

Kalben - Akustik

Kocaeli Sabancı Kültür Merkezi, Kocaeli

Haberin Devamı

18 Mart - 20.00

Biletler: 39.50- 45 TL

KUMANDAMIN UCUNDA

-‘Şaheserler’ programında Türk müzik tarihine geçecek kıymetteki eserler TRT’nin saz sanatçılarına eşlik eden 20 kişilik bir koro tarafından seslendiriliyor. (TRT Müzik, çarşamba, 23.15)

-‘Music Never Felt So Good’da VH1’nin kasasından çıkan ve insana kendini iyi hissettiren müzikler var. (VH1, salı, 19.00)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!