Dizilerin hiç kaçırmadığımız efsane jenerikleri

Güncelleme Tarihi:

Dizilerin hiç kaçırmadığımız efsane jenerikleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2015 11:47

Bazı diziler vardır. Tam saatinde televizyon başına kurulunur ve jeneriği bile kaçırılmaz. Bir dizinin jeneriği hele de o dizinin hayranları için kaçırılmaması gereken ve izlenmesi gereken parçadır. Bir jenerik izleyiciyi 'havaya sokan' kuşkusuz en önemli parçadır. Türk televizyonlarındaki unutulmaz jenerikleri hatırlamaya ne dersiniz?

Haberin Devamı

Jenerik kısaca bir film, dizi yada program başlamadan hemen önce; içeriği ve tarzı ve oyuncuları hakkında ipuçları veren ve seyirciye ne izleyeceğini neyin başladığını anlatan açılıştır.

Dizilerin hiç kaçırmadığımız efsane jenerikleri
Ayrıca projede yer alan yönetmen, görüntü yönetmeni, senaristin, oyuncu ve müziklerini besteleyenler de jenerikte yerini alan bilgilerdendir. Bazı jenerikler ise daha kısa olur.

İşte televizyonlarda izlerken farkında olmadan belleğimize kazınmış,dizilerin unutulmaz açılışları...

SÜPER BABA

Şevket Altuğ'un nam-ı diğer Fiko olduğu ve yakın zamanda kaybettiğimiz usta sanatçı Sümer Tilmaç'ın Nihat karakterini canlandırdığı Süper Baba. O yıllarda Yeni Türkü imzalı jenerik müziğini blok flütle çalmayan bir öğrenci yok gibidir.

Haberin Devamı

SIDIKA

Ne çektin be Sıdıka. "Gir içeri kır dizini dön önüne kız sıdıka. Annen görür baban duyar dayak yersin kız sıdıka" hala kulaklarımızda yankılanmakta.

KAYGISIZLAR

Gani Müjde'nin ölümsüz eseri desek yeridir sanırım. 3 karısı ve 36 çocugu ile askerlik arkadaşı Berber İsmail'in yanına yerleşen Memnun Kaygısız ve maceraları işte bu jenerikle başlıyordu.

KAYGISIZLAR DİZİSİNDEN HAFIZALARA KAZINAN 35 ESPRİ

 

RUHSAR

Hande Ataizi ve Cem Davran'ın başrollerini paylaştığı dizinin tekrarları bile yine izlenirdi.

OLACAK O KADAR

Olacak O Kadar'ın unutulmuş ama bir o kadar da nostaljik jeneriği.

YEŞİLÇAM'IN EN DENEYSEL JENERİĞİ

Dost Bildiklerim adlı Yeşilçam filminde çok farklı bir jenerik kullanılmıştı. Filmin başında oyuncular, kendilerini ve rollerini işte böyle tanıtıyorlardı.

Yabancı dizleri de unutmamak lazım

YALAN RÜZGARI

The Young and The Restless yani ülkemizde gösterildiği adıyla Yalan Rüzgarı, o meşhur piano sesleri duyulmaya başladığında "Dur bakalım bu akşam ne gibi entrikalar olacak" diye merakla beklerdik.

Haberin Devamı

VAHŞİ GÜZEL

Bir nesli kendisine aşık eden Natalia Oreiro'lu Vahşi Güzel daha başlar başlamaz jeneriğiyle kendisini izlettirmeyi başarmıştı.

MARIA MERCEDES

Thalia'nın başrolünü üstlendiği Meksika dizisi Maria Mercedes, Rosalinda ve Marimar gibi akıllarda kalan Güney Amerika'nın en beğenilen pembe dizilerinden biriydi.

Bunlarda 'melez' jenerikler

LEYLA İLE MECNUN - SHAMELESS

Utanmaz aile Gallagher'ların dizisi Shameless'ın jeneriğini bir de böyle izleyin.

DELİ YÜREK - PRISON BREAK

Wentworth Miller'ın başrolünde oynadığı Prison Break'i ve Kenan İmirzalıoğlu'nun Deli Yürek dizisi müziğinin efsane uyumu!

Dünyanın en sevilen 50 dizisi

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!