Destek için kaldı

Güncelleme Tarihi:

Destek için kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 23:11

14. İstanbul Bienali’nin en çok dikkat çeken eserlerinden Adrián Villar Rojas’ın ‘Tüm Annelerin En Güzeli’ yerleştirmesindeki keçili heykel İstanbul Modern’in eğitim programına destek için müzeye bağışlandı.

Haberin Devamı

İSTANBUL Modern’in eğitim programlarını destekleyerek 2016 yılında da çocuk ve gençlerin eğitimine olanak yaratmak amacıyla düzenlenen ‘Gala Modern 2015’, 12 Aralık Cumartesi akşamı İstanbul Modern’de gerçekleşecek. Sunuculuğunu Rana Erkan Tabanca’nın gönüllü olarak yapacağı ‘Gala Modern’ gecesinde, müzenin eğitim etkinliklerine destek sağlamak amacıyla Raffi Portakal ve Maya Portakal Bitargil yönetiminde bir müzeyedeyle destek yarışı gerçekleştirilecek. Halit Ergenç ise İstanbul Modern’in ‘Yok Olmadan’ başlıklı yeni sergisine paralel düzenlenecek eğitim programlarını tanıtarak, bu programların gerçekleşmesi için destek arayışına katkıda bulunacak. Gecede Nuri Bilge Ceylan, Adnan Çoker, William Kentridge, Sıtkı Kösemen, Nuri Kuzucan, Kemal Önsoy, Ardan Özmenoğlu, Adrián Villar Rojas, TUNCA, Ziya Tacir, Richard Wentworth, Pae White ve Autoban (Seyhan Özdemir Sarper, Sefer Çağlar) İstanbul Modern’in eğitim projelerine destek olmak için özel çalışmalar hazırladı.

Haberin Devamı

KİMİN SATIN ALDIĞI MERAK KONUSUYDU

14. İstanbul Bienali’nin en çok dikkat çeken sanatçılarından Adrián Villar Rojas’ın ‘Tüm Annelerin En Güzeli’ başlıklı heykel yerleştirmesindeki keçili heykel de destek yarışında yer alıyor. Beton kaidelerin üzerinde tek tek ya da grup halinde duran, organik ve organik olmayan malzemelerle yapılan yirmi dokuz hayvan heykelinden oluşan ‘Tüm Annelerin En Güzeli’, bienal süresince Büyükada’da sergilenmişti. Kime satıldığı merak konusu olan eserlerden birinin böylece İstanbul Modern’in eğitim proramına destek için bağışlandığı ortaya çıkmış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!