Denizlerin süper kahramanları

Güncelleme Tarihi:

Denizlerin süper kahramanları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 10:38

Hepsi gönüllü. Bugüne kadar 500 kişiyi kurtardılar. İki bin tekneyi güvenle sahile ulaştırdılar. Hikâyelerini soluksuz okuyacaksınız.

Haberin Devamı

“Sudaki adama neredeyse bir buçuk-iki metre kadar yanaşmışlardı. Mert, bottan yarı beline kadar sarkarak adama elini uzatıyor; Zeynep, Mert’in can yeleğinin kemerinden onu tutuyor, düşmesini önlemeye çalışıyordu. Mert’in kaskı ve yüzü omuzlarına kadar vücudu, sallantıyla denize girip çıkıyor, her çıkışta derin bir nefes alarak soluksuz kalmamaya çalışıyordu...”

Bu hikâye ne bir kurgu ne de bir gerilim filminden bölüm... Gerçek bir olay. Üstelik İstanbul’un çevresindeki sularda sürekli dolanan, DAK/SAR gönüllülerinin kurtarma sırasında yaşadıkları maceralarından sadece biri...

DAK/SAR (Denizde Arama Kurtarma), 16 yıl önce kuruldu. Bugün sayıları 200’ü bulunan gönüllüsüyle yaklaşık 500 kişiyi kurtardı. İki bin kadar tekneyi de güvenli bir şekilde kıyıya ulaştırdı.

Haberin Devamı

DAKSAR’ın 500 kurtarma hikâyesinden 12’sini, derneğin yönetim kurulu üyesi Murat Kaya, ‘Gönülleri Denizde Olanlar’da topladı. Kitapta gerçekten de hepsi birer filme konu olacak kadar trajik hikâyeler bulacaksınız. 24 saat nöbette olan DAK/SAR üyeleri, kimi zaman karaya oturmuş, kimi zaman motoru arızalanıp sürüklenen bir tekneyi kurtarıyor, kimi zaman da intihar eden birini arıyor. Tüyleriniz ürpererek okuyacaksınız.  Belki sizin de bir gün ihtiyacınız olur: DAK/SAR irtibat numaraları: 0216 3302371 - 72 / 0533 7141935. Telsiz kanalı VHF 72, 73 ve 16.

Ya da kim bilir, belki ‘deniz gönüllüsü’ olarak DAK/SAR’ın kahramanlarından biri haline gelirsiniz...

Kitabın geliri DAK/SAR’a bağışlanacak.

Denizlerin süper kahramanları

Gönülleri Denizde Olanlar
Derin Yayınları
118 sayfa / 15.20 TL.

 

BAKMADAN GEÇME!