Daha az meme, daha fazla kan

Güncelleme Tarihi:

Daha az meme, daha fazla kan
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2015 07:38

Modada, tasarımda, gastronomide atılan her yenilikçi adım “Vikingler geliyor” başlığıyla süslenir oldu. Bu kez gerçekten geldiler! Şanına yakışır bir gürültüyle televizyona kondular. İrlanda ile Kanada’nın el ele verip History Channel için hazırladığı Vikingler’in izini sürmek için yola çıktık, kendimizi İrlanda’nın Wicklow kasabasında bulduk.

Haberin Devamı

İrlanda’nın 10 bin nüfuslu Wicklow’un soğuk bir Guiness içecek adamakıllı bir pub’ı bile olmayabilir ama Vikinglerin en meşhur savaşçısı Ragnar Lodbork’un kasabasına açılan kocaman bir kapısı var. Her dizinin seti aşağı yukarı ‘döneme ışınlanma’ hissi verebilir. Ama Viking etkisi başka. Çekimi yeşil bir duvar önünde yapıp gerisini bilgisayara emanet eden bir setten değil, sonsuz bir yeşilin ortasına konmuş kendiliğinden filtreli bir yerden bahsediyoruz.
Ve her şey kitabına, ruhuna göre. Kasaba meydanına yürüdükçe savaşmaktan başka bir şey bilmeyen bu barbar toplumun gemileri hariç diğer tüm alanlarda nasıl da ilkel kaldığını görebiliyorsunuz. İki detay çarpıyor gözünüze: Ufak gölün kenarına sıkı sıkı bağlanmış teknelerin ince işçiliği ve silah odasının büyüklüğü.

Haberin Devamı

Daha az meme, daha fazla kan


Dizide gördüğünüz her kılıç, kalkan, ok gibi dönemin savaş aletleri özel ekip tarafından sette sıfırda el yapımı üretiliyor. Sanki Vikingler dönemindeymiş gibi. Hiçbir makine kullanılmadan.

DAHA SEKSİ OLABİLİR Mİ?

Daha az meme, daha fazla kan


Spartacus, Rome, Game of Thrones gibi dizilerde denk geldiğiniz tüm meme sahnelerini, sevişme görüntülerini unutun. Hepsini. Vikinglerin topraklarındasınız. Diziye göre savaşmaktan sevişmeye vakti olmayan bir toplum. Çocuk faslına gelince bir bakıyoruz, sahne değişmiş, gündüz almış, gemiler hazırlanılıyor, sefere çıkılıyor. “Diziye olan ilgiyi canlı tutmak için araya meme serpiştirmemize gerek yok” diyor senarist ekibi.

Daha az meme, daha fazla kan


Game of Thrones erotizmine bakışları farklı. Yine de şunu merak ediyor insan: Erotik dozun minimumda tutulmasının sebebi dizinin tarih kanalında gösterilmesi olabilir mi? Yapımcı Micheal Hirst’in tezi şu: “Evet, o dönemin bir parçası. Fakat şöyle bir gerçek var: Sırf günümüzde daha fazla seks partileri dönüyor diye günümüzde geçen her diziye bol bol meme koyacak değiliz. Seks sahneleri, ilgiyi kendine çeker. Konu ikinci plana düşer. Estetik kaygısı devreye girer.”

ECDADIMIZI YANLIŞ TANITIYORLAR!

Haberin Devamı

Daha az meme, daha fazla kan

Vikingler, üçüncü sezon bölümleri yarın akşam CNBC-e’de başlıyor.

İskandinav kanı taşıyan bir Kuzeyliden tabii ki böyle bir efelenme beklenmez. Fakat söz konusu tarihi bir figür olunca dünyanın neresinde olursa olsun benzer polemikler, savunmalar döndüğünü öğreniyoruz. Daha zarif ve yapıcı bir dilde olduğunu ve devlet büyüklerinin dahil olmadığını ayrıca eklememize gerek var mı?
Dizinin yapımcısı ve senaristi Micheal Hirst, daha evvel Tudors ve Elizabeth gibi tarihi filmlerde, dizilerde parmağı olan bir isim. Polemiklere hakim yani. Tüm karakterler, kıyafetler, kılıçlar Vikingler hakkında bugüne dek yapılmış en kapsamlı araştırmadan süzülerek ekrana yansıyor. Laf, çoğu tarih kitabının ‘Amerika’yı asıl ilk Vikingler keşfetti’ iddiasına gelince gülümsemesini saklayamıyor: “Daha uzun seneler ekranda kalmayı düşünüyoruz!”

Haberin Devamı

KATHERYN WINNICK: “HİÇBİR GÜÇ BENİ ROMANTİK KOMEDİLERE DÖNDÜREMEZ”

Daha az meme, daha fazla kan

Dizide Lagerta’yı canlandıran Katheryn Winnick dövüş derslerini ilk bitiren olması ve rol arkadaşlarına bu konuda yardım etmesiyle dikkat çekiyor. Seksapeli de cabası...

Canlandırdığı karakter Lagerta, üzerine bir dizi örülecek kadar güçlü ve zengin. Viking tarihinde en az Ragnar kadar önemi var. Ragnar’ın ilk eşi. Ragnar’a bir erkek çocuk daha veremiyor, fakat ikinci eş olmayı da kabul etmiyor. Köyü terk ediyor. Sert, güçlü, dikbaşlı ve şavaşçı. İlk görüşte tereddütte kalıyorsunuz: Acaba karakterin etkisi altında mı kalmış yoksa o mu karakterini daha maskülen yapmış? Dizideki Lagertha mı daha ‘erkek’ yoksa karşımızdaki

Katheryn mi?
“Önce şunlardan bir kurtarayım” diyor, bir hışım botları fırlatıyor, üzerindeki zırh yelekten kurtuluyor. Şurası kesin: Winnick, ‘Lagertha’nın adeta modern versiyonu. Aynı güçlü bakış, benzer dik duruş...

Senenin yarısını bir barbar ordusuyla geçiriyorsunuz...
- Ve bundan daha mutlu olamazdım! Oğlan çocuğu olarak büyüyen biri olarak, Vikingler seti benim için çocukluğuma dönmek gibi oldu. Kendimi ait olduğum yerde hissediyorum. Hiçbir güç beni romantik komedilere döndüremez.

Haberin Devamı

Daha az meme, daha fazla kan

Dizide kılıcı kalkanı kuşanıp savaşa giden tek kadınsınız...
- Daha da enteresan olanı söyleyeyim sana. Dövüş derslerini ilk bitiren ve rol arkadaşlarına yardım eden ben oluyorum.

Doğuştan yetenek böyle bir şey olmalı...
- Sanırım. Savaş sahnelerini iple çekiyorum. Dublör kullanmamak için yönetmenin ayaklarına kapanıyorum.

Daha az meme, daha fazla kan


Lagertha karakterinin bu kadar seksi bulunmasına şaşırılmamalı!
- İzleyicilerin neden bu kadar seksi bulduğunu anlayabiliyorum. Hem güçlü hem de çok dişi bir karakter. Erkek gibi değil. Olmaya da çalışmıyor. Hiçbir sevişme sahnesi olmadan bu kadar seksi bulunması da önemli.

Diziye dair tek bir şeyden şikâyetçi olsanız...
- Saçımın sürekli örülmesi!

Haberin Devamı

TRAVIS FIMMEL: “ÇİFTÇİLİĞİ AKTÖRLÜĞE TERCİH EDERİM”

Daha az meme, daha fazla kan


Aslen Avustralyalı bir model. Yüzünü, gözünü Calvin Klein’in fazla erotik kampanyalarından hatırlayanlar olabilir. İki çekim arası birkaç saatliğine dinlenme molası var. Yüzü, gözü kan içinde. Az evvel Fransa’nın surlarına dayanmış, “Az bir işi kaldı” diyor yan yan gülerek. Arada gerçekten kan izi kalmış gibi dudağının kenarını parmağıyla silme işini tik haline getirmiş, “Elimde değil, alışkanlık” diyor. Asıl derdi karşılıklı oynamaktan büyük zevk aldığı herkesi kendi elleriyle öldürmek zorunda kalması. İlk sezon ‘Reis’ Gabriel Byrne’i, ikinci sezon ‘Kral Horik’ Donal Logue’yi öldürdüğü sahneleri hatırlıyoruz önce...

Üç senedir en zorlandığınız sahneler bu ikisi miydi?
- Sanırım sakat doğan bebeğimi öldürmeye çalıştığım sahne daha zordu... Gerçekten gözyaşlarına boğuldum. Aynı anda bir elimde balta, diğerinde bebeği birkaç saniyeliğine tutmak bile yetti bana.

Daha az meme, daha fazla kan


Çiftçi bir aileden geliyorsunuz... Ragnar da çiftçilikten gelen bir kahraman...
- Benim de kahraman olma hayalim var mı diye soracaksan hemen araya gireyim: Hayır! Modellikte, aktörlükte gözüm yoktu. Toprakla özel bir bağım var. Bana kalsa ömrümün tamamını bir şeyler ekip biçerek geçiririm. Para kazanmak için başladım modelliğe.

Çiftçiliği aktörlüğe tercih mi edersiniz?

- Kesinlikle. Çekimler yüzünden yılın neredeyse yarısını burada geçiriyoruz diye yakınlarda bir çiftlik satın aldım. Set biter bitmez toprağa veriyorum kendimi. Daha mutlu olamam.

Barbarlar olarak bilinen bir toplumu sempatik ve insancıl gösterdiğiniz için hikâyeyi çarpıttığınızı düşünen çok...
- “Barbarlar işte” deyip geçmek haksızlık olur. Kafayı çalıştırmadan sadece kırıp dökerek yüzyıllarca herkese kafa tutamazlardı. İlkel ve gelişmemiş bir toplum olmaları da duyguları olmadığı anlamına gelmiyor. Bu bir dizi sonuçta.

“O kadar İskandinav aktör varken sana mı düştü?” diyen çıkmadı mı?
- Düşünseler de kibarlıklarından söylemez onlar! Başta ben de çok sorguladım. Çok okudum, çok araştırdım. Sonuçta dünya tarihine mal olmuş bir karakter.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!