Çolpan İlhan unutulmadı

Güncelleme Tarihi:

Çolpan İlhan unutulmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2015 10:45

İzmir Karşıyaka Belediyesince bir kültür merkezinde yer alan salona, geçen yıl yaşamını yitiren sinema ve tiyatro oyuncusu İlhan'ın adı verildi. Törene, Çolpan İlhan'ın oğlu Kerem Alışık ve torunu Sadri Alışık da katıldı.

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediyesince bir kültür merkezinde yer alan salona, geçen yıl yaşamını yitiren sinema ve tiyatro oyuncusu Çolpan İlhan'ın adı verildi.

Karşıyaka Belediyesi Ahmet Piriştina Kültür Merkezi içinde yer alan salona Çolpan İlhan'ın adının verilmesi nedeniyle tören düzenlendi.

Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "iyi bir eş, anne, modacı ve sanatçı" olarak tanımladığı Çolpan İlhan'ın, her şeyin hep en iyisini yapmayı başardığı ifade ederek, "Türk kadınına örnek olabilecek böylesi bir değeri ilçemizde yaşatmak, bize mutluluk verecek. Haziran ayında da Attila İlhan Şiir Ödülleri düzenleyeceğiz" dedi.

'GUGUK KUŞU' SAHNELENDİ

Çolpan İlhan unutulmadı


Törene katılan Çolpan İlhan'ın oğlu Kerem Alışık ise çocukluğu ve gençliğinin Karşıyaka'da geçtiğini belirterek, "Karşıyaka Belediyesi, önce annemin ve dayım Attila İlhan'ın rölyefini Çamlık'taki evlerinin girişine astı. Şimdi de bu salona annemin ismi verildi. İzmir'de yetişen ve Türkiye'ye mal olan çok değerli sanatçılara bu mutlulukları yaşatan Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar'a teşekkür ederim" diye konuştu.

İlhan'ın torunu Sadri Alışık'ın da katıldığı törende, "Çolpan İlhan" belgeseli gösterildi, Sadri Alışık Tiyatrosunca "Guguk Kuşu" oyunu sahnelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!