Bu yaşadıklarımız hep doğum sancısı...

Güncelleme Tarihi:

Bu yaşadıklarımız hep doğum sancısı...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 12:40

Derin Yaşam Akademisi ekibinden, müzisyen Mine Arın, kanun eğitimi aldığı Itri Müzik Okulu’nun kurucularından Itri İmanlı’yla birlikte ‘Bir’ projesini hayata geçiriyor. Farklı türlerden müzisyenlerin bir araya gelip dünya müziği eşliğinde evrenin birliğini anlatacağı konserin geliri, Kocaeli Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji Servisi’nin iyileştirilmesi için kullanılacak.

Haberin Devamı

30 Mayıs’taki konsere gelenleri neler bekliyor?

Itri İmanlı: Bir müzikli sahne gösterisi... Senfoni orkestrasından, Türk müziği orkestrasından, pop müziği orkestrasından müzisyenler olacak sahnede. Dünya müziği diye adlandırılan müziğin bir örneğini sunacaklar. Kozmosun oluşumundan bugüne kadarki süreci kapsayan; bilimsel, tasavvufi, ezoterik betimlemelerin yer aldığı bir hikâye anlatılacak. Bu hikâyeyi destekleyen video klipler gösterilecek, koreografik unsurlar olacak. Evrenin bütünlüğünden, birliğinden, tevhidden dem vuracağımız bu projenin adını ‘Bir’ koyduk.

Projeye Mine Hanım öncülük etmiş, nasıl bir araya geldiniz?

Itri İ.: Biz bir aradaydık zaten, zamanı geldi, yanardağ gibi püskürdük. Itri Müzik Okulu, bir sanat ve kültür mabedi. Mine Hanım talebemiz, aynı zamanda da dostumuz.

 

Haberin Devamı

İNSANOĞLU PAYLAŞMAYI ÖĞRENDİKÇE SAVAŞLAR AZALACAK

Bu yaşadıklarımız hep doğum sancısı...

 

Mine Hanım, sizin çıkış noktanız neydi bu projeyi tasarlarken?

Mine A.: Kanun eğitiminin zor dönemlerini atlatıp keyif almaya başladığım sırada bir kanun orkestrası hayal ettim. Beş yıl önceydi. “O enstrüman da olsun, bu da... Bir araya gelip şöyle bir hikâye anlatsınlar, bu projenin devamlılığı olsun, geliri de bir yere bağışlayalım” derken böyle bir projeye dönüştü.

Itri İ.: Karar verdikten sonra da harekete geçmemizi sağlayan dünya çapında bir müzisyenin konseridir. Milyon dolarlık projenin, bizim neredeyse hiç destek almadan verdiğimiz konserlerimizden pek de bir farkının olmadığını görünce “Bizim elimizde bunun çok daha iyisi var, biz de yapacağız” dedim.

‘Her şey bir toz bulutuydu’yu konu alan bir hikâye anlatacakmışsınız. Yaklaşımınız evrimci mi yaratılışçı mı?

Itri İ.: Her yaklaşıma saygılı olmak lazım. Evrim teorisine inananlar var, yaratılışçılar var, bir de her ikisine inanan akıllı tasarımcılar... Biz asgari müşterekte buluşmaya çalıştık. Çünkü bu projenin amacı insanları kucaklamak. Biz de herkese eşit mesafede durmaya dikkat ettik.

Haberin Devamı

Bu yaşadıklarımız hep doğum sancısı...

 

Bu projeyle evrenin bütünlüğünü, ‘bir olmayı’ anlatıyorsunuz. Ama Türkiye zor zamanlardan geçiyor. Dünyada da pek çok kriz var. Siz nasıl görüyorsunuz bunlarıs?

Itri İ.: Bu kadar orantısız paylaşımın olduğu bir dünyada savaş kaçınılmaz ne yazık ki... İnsanoğlu paylaşmayı öğrendikçe savaşlar azalacaktır.

Mine A.: Tüm bu yaşanan olumsuzluklar doğum sancıları... Savaşlar ve diğer tüm olumsuzluklar yeterince konuşuluyor, üzerinde düşünülüyor ve bence böylelikle güçlendiriliyor. Biraz da sevgiden, iyiliklerden, barıştan konuşarak olumlu enerjileri de güçlendirsek daha mı fayda sağlarız acaba? Biz bu projeyle ben olmaktan biz olmaya geçme yolunda ‘bir’ yolculuk yapıyoruz. Ümitle yola devam, zira hepimizin özünde koşulsuz sevgi var.

 

Haberin Devamı

MİNE ARIN: GELİR, KANSERLİ ÇOCUKLARA...

Bu yaşadıklarımız hep doğum sancısı...



Bu konserin gelirini de bağışlayacakmışsınız...
Evet, elde ettiğimiz kâr, Kocaeli Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji Servisi’nin iyileştirilmesi için kullanılıyor. Hayalimiz ise ‘Bir’ gösterilerinin devam etmesi ve bu sayede çocuğu kanserli ailelerin, tedavi sürecinde hastane yakınındaki barınma ihtiyacını gideren ‘Bir Evleri’nin inşa edilebilmesi.

Siz de kanserle mücadele etmiştiniz değil mi?
Evet, 13 yıl oluyor. Çok yoğun çalıştığım bir dönemdi. Çocuklarımın biri yedi, biri beş yaşındaydı. Bir yandan da tekrar üniversite sınavına girip tıp okumayı düşünüyordum. Tam o sırada meme kanseri olduğumu öğrendim. Şimdi “İyi ki başıma böyle bir şey gelmiş” diyorum. Tedavi sürecinde çalışma ritmimi azalttım. Yeniden müzikle ilgilenmeye başladım. Kişisel gelişim konularıyla ilgileniyordum zaten. “Tamamen bu konuların içinde olmak istiyorum” dedim ve nefes, NLP, hipnoz, refleksoloji, yoga gibi farklı alanlardan şifacıları bir araya getiren Derin Yaşam Akademisi’ni açtım.

Haberin Devamı

Mine Arın:  “Video klipleri Eren Aybars Arpacık hazırladı. Anlatıcımız; Roza Erdem. İnsan sahnesindeki hareketlerin tasarımı Zeynep Günsur’a ait. Semah dansını Alper Akçay’dan... Metni ben yazdım. Müziklerin tamamı Itri Hoca’nın elinden çıktı. Kardeşim Elif Öztoç ve Çağrı İlkel de müzik aletleriyle destek verecek.”

Etkinlik 30 Mayıs Pazartesi, 20.30’da Haliç Kongre Merkezi’nde. 

 

BAKMADAN GEÇME!