Bu konuyu bu kadar uzatmayalım

Güncelleme Tarihi:

Bu konuyu bu kadar uzatmayalım
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 13:02

Konfeksiyon usulü üretilmiş çalışmalardan ‘O Konu’. Sarıkabadayı varsa işin içinde, şaşırtıcı değil. Ama Röya gibi bir ses için üzülmemek elde değil.

Haberin Devamı

"O konuyu da, arayı da bu kadar uzatma” diyor Röya, “Sen yolundan dönebilirsin de, ama ben buradayım, zaten zordayım; sen sözünden cayabilirsin de, bak ben buradayım” diye cevaplıyor Soner Sarıkabadayı. Meselemiz aşk; her iki tarafın da olabileceği kadar eşit olmasını gerektiren en temel hallerden/durumlardan. Ama hayır, ne eşitliği; mesele aşk olsa bile. Mühim olan bu değil, erkek ve kadının belirlenmiş toplumsal rollerini yeniden ve yeniden üretmek, altını renkli kalemlerle çizmek.

Yolundan dönmeyen, sözünden caymayan erkek rolünde Soner Sarıkabadayı var. Hani o, ne söylerse söylesin, içine içine doğru söyleyen delikanlı. Hani o duymakta güçlük çekilen, hadi duyuldu, söylediklerinin anlaşılması ciddi bir gayret gerektiren şarkıcımız. Barışmaya istekli, dolayısıyla alttan alan hem iyi bir sese sahip, hem de temiz bir biçimde şarkı söyleyen Röya.

Haberin Devamı

Her ikisi de ayrı ayrı olarak çok sayıda şarkıya, çalışmaya imza attılar. Her ikisi de bu yaptıklarıyla, hatırı sayılır bir tanınırlık, hatta popülerlik elde ettiler. Birbirlerine (hem ses hem de vokal biçimi olarak) denk olmamalarına rağmen onların yollarını kesiştiren de, muhtemelen bu popülerlikleri olmalı. Bir taşla iki hayran kitlesi.

‘O Konu’da iki ayrı şarkı var, her birinin de üçer versiyonu. Çalışmaya adını veren şarkı bir düetken, diğerinde (‘Yolun Açık Olsun’) Röya yalnız başına. Her iki şarkının, hem orijinal hem de versiyonları, fena halde sıradan şarkılar. Bugüne kadar yüzlercesi yapılmış, yarın ya da sonrasında binlercesi yapılacak şarkılardan. Farklı tek bir anları yok; ilginç kabul edilebilecek tek bir cümleleri de.

Konfeksiyon usulü üretilmiş çalışmalardan ‘O Konu’. Sarıkabadayı varsa işin içinde, şaşırtıcı değil. Ama Röya gibi bir ses için üzülmemek elde değil. Dişe dokunur bir şarkı bulmak, bu kadar mı zor? Haydi zor diyelim; ama aranması/bulunması gerek. Bu yaptığıyla günü idare edebilir ama birkaç yıl sonrasına bir şey biriktiremez, toz olur.

AMAN AMAN, GÜMBÜR GÜMBÜR BİR REGGAE

Bu konuyu bu kadar uzatmayalım

Haberin Devamı

Dört beş yıl önce, kendi adlarını taşıyan ilk albümlerini çıkarmıştı Sattas ve reggae’den yana kurak topraklarımıza hem renk hem de heyecan getirmişlerdi. Orçun Sünear’ın başını çektiği grubun tamamı çok iyi müzisyenlerden oluşuyor ve ilk albüm sonrası yaptıkları onlarca konser ve sahne çalışmasıyla da herkesi kendilerine hayran bıraktılar. Sahnedeyken, albüm ve şarkılarda yaptıklarının üzerine birkaç kat daha fazla güzellik katabilenlerdendir Sattas. Son single’ları ‘Bir Ben miyim?’de iki şarkı var: Çalışmaya adını veren kendi şarkıları ve Duman cover’ı ‘Aman Aman’. İlk klip, müzikle dolup taşan Zuhal Müzik’in stüdyo ve mağazasında, ‘Aman Aman’a çekildi. Grubun, rock dünyamızın en kendine özgü gruplarından Duman’ın şarkısını, tamamıyla kendi şarkıları haline getirebilmiş olması, mucize ötesi. Kendi şarkıları da çok iyi. Belli ki Sünear ve arkadaşlarıyla iç içe bir yaz geçireceğiz.

Haberin Devamı

Bu konuyu bu kadar uzatmayalım

Açık Radyo bugün, 14. Açık Radyo Günleri Dinleyici Destek Projesi özel yayınına başlıyor. Kurulduğu ilk günden (13 Kasım 1995) itibaren çalışanı, programcısı ve dinleyicisiyle birlikte iç içe olmuş, yeni bir yol takip etmiş ve farklı bir varoluş biçimiyle ayakta kalabilmiş Açık Radyo, yıllar önce Dinleyici Destek Projesi ile, farklı ve radikal bir model geliştirmiş,  dinleyicisinin maddi katkılarına talip olmuştu. Bu rüya gibi model, uzun bir süredir tıkır tıkır işliyor. Dinleyicisinin gönülden verdiği destek, Açık Radyo’nun her türden güç odağından bağımsız bir biçimde yayınını sürdürmesine imkân sağlıyor. Öteden beri destek veren dinleyicinin desteğini yenilediği, yeni destekçilerin devreye girdiği özel yayın, çok sayıda konuk ve olağan akışın dışındaki özel programlar ile dokuz gün sürüyor. Özel konuklardan Sezen Aksu, bugün 12.00-13.00 arası canlı yayında olacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!