Bu hafta sanatseverleri bekleyen sergiler

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sanatseverleri bekleyen sergiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2015 11:17

Haberin Devamı

YENİ YETENEKLERİ KEŞFEDİN

Eğitim, Kültür ve Araştırma Vakfı (EKAV) çarşamba günü ‘Yeditepe’de Zaman V/ Çok Sesli Yaklaşımlar’ başlıklı sergiyi ziyarete açacak. Resim, heykel, enstalasyon, video art ve özgünbaskı eserlerin gösterileceği sergide 51 sanatçının işleri bir araya gelecek. Yeditepe Üniversitesi’nde plastik sanatlar dalında yüksek lisans veya doktora yapan öğrencilerin eserlerine yer veren sergi yeni sanatçı keşfetmenin heyecanını yaşatabilir. 31 Temmuz’a kadar açık. Adres: The Ritz-Carlton Hotel, Süzer Plaza No.15 Gümüşsuyu, İstanbul.

Bu hafta sanatseverleri bekleyen sergiler


İRAN SANATININ İSTANBUL ÇIKARMASI

İran’ın önde gelen sanatçılarının eserlerinden derlenen ‘Ferş dan Arşa’ (Yeryüzünden Gökyüzüne) adlı sergi, İstanbul’daki Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun fuayesinde açıldı. 12 Temmuz’a kadar sürecek serginin en pahalı parçaları arasında 110 bin dolar (yaklaşık 293 bin lira) fiyatlı 40 metrekare büyüklüğündeki bir ipek halı yer alıyor. 251 parçanın gösterildiği sergide hat, minyatür ve firuze sanatları başta olmak üzere metal oymalar, alçı üzerine resimler ve aralarında çok nadide ipek dokuma halıların da bulunduğu eserleri görebilirsiniz.

Bu hafta sanatseverleri bekleyen sergiler

Haberin Devamı

HEYKEL DEĞİL SANKİ ENSTRÜMAN

Koray Ariş’in Galeri Nev’de açılan ‘Ahenk’ sergisindeki ‘vurmalı heykeller’ bu perşembe 18.30’da heyecan verici bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Ekin Cengizkan, Barış Baykan ve Nedim Ruacan’dan oluşan perküsyon ekibi, Emre Malikler ile bir araya gelip, heykelleri birer elektronik müzik enstrümanı haline getirecekler. Herkese açık etkinliğe katılım ücretsiz. Adres: İstiklal Caddesi No.163, Beyoğlu, İstanbul.

Bu hafta sanatseverleri bekleyen sergiler

Haberin Devamı

ÇAĞDAŞ USTALAR BULUŞTU

Tem Sanat Galerisi’nde açılan ‘Çağdaş Ustalardan Resim, Heykel ve Fotoğraf’ sergisi, pek çok usta sanatçının işlerini bir arada görme imkanı sunuyor. Galerilerin ölü dönemini yaşadığı yaz mevsimine inat hazırlanmışa benzer sergide Adnan Varınca, Gökşin Sipahioğlu, Ömer Kaleşi, Alecos Fassianos, Nevin İşlek, Güngör İblikçi, Yuri Kuper, Hale Sontaş, Mehmet Güler ve Angelos Panayiotidis gibi imzalara sahip pek çok eser görülebilir. Sergi 22 Eylül’e kadar ziyarete açık.

Bu hafta sanatseverleri bekleyen sergiler

İKİ SÜPER SERGİ BİRDEN

Mısır Apartmanı’ndaki Galeri Zilberman dün iki sergi birden açtı. Biri bu sene altıncı edisyonu gerçekleşen ‘Genç Yeni Farklı’ sergisi. 35 yaş altı 10 sanatçının işlerine yer veriyor. Diğeri, 1989 doğumlu genç sanatçı Begüm Yamanlar’ın ‘Ada’ isimli video çalışması. Yamanlar, zaman ve mekân fikirlerini iç içe geçirdiği yapıtı üzerinden doğanın çok katmanlı algılanma biçimlerine yoğunlaşıyor. İki sergi de 1 Ağustos’a kadar açık. Adres: İstiklal Cad. No.163 Mısır Apartmanı K.3 D.10 Beyoğlu, İstanbul.

Bu hafta sanatseverleri bekleyen sergiler


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!