Bu hafta hangi filmler vizyonda?

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta hangi filmler vizyonda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 16:21

2015 yılının sonu Aralık ayının ilk haftasında 3'ü yerli olmak üzere toplamda 6 yeni film sinema izleyicisiyle buluşuyor. Bu hafta vizyona giren filmler arasında Düğün Dernek 2: Sünnet, şimdiden Oscar'a göz kırpan Macbeth, Dolanma, Sarmaşık, Aşka Özgürlük ve Life filmleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Aralık ayının ilk vizyon haftasında birbirinden önemli yeni filmler gösterime giriyor. Bu hafta vizyona giren filmler arasında Türkiye'nin en çok izlenen ikinci filmi olan Düğün Dernek'in devamı Düğün Dernek 2: Sünnet yer alıyor. Tunç Davut'un yazıp yönettiği Dolanma, katıldığı festivallerden övgülerle dönen Tolga Karaçelik filmi Sarmaşık bu haftanın yerli filmleri olarak izleyiciyle buluşuyor. Vizyona giren filmler arasında Oscar'a aday olması kesin gözüyle bakılan başrolünde Michael Fassbender ve Marion Cotillard'ın olduğu Macbeth, yaşanmış gerçek bir hikayeyi perdeye uyarlayan Aşka Özgürlük ve Robert Pattinson, Dane DeHaan, Joel Edgerton gibi isimlerin başrol oynadığı Life filmi yer alıyor.

DÜĞÜN DERNEK 2: SÜNNET

Bu hafta hangi filmler vizyonda

Haberin Devamı

Sinemaseverlerin merakla beklediği gün geldi çattı! Selçuk Aydemir'in senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği Düğün Dernek 2: Sünnet vizyonda. İlk filmi 6 milyon 980 bin sinemasever tarafından izlenerek en çok izlenen ikinci Türk filmi olan Düğün Dernek'in devamı olan film İsmail ve çetesinin sünnet düğünü yapma macerasına odaklanıyor. Filmde Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin, Jelena Boliç, Barış Yıldız, İnan Ulaş Torun ve Devrim Yakut gibi isimlerin yanı sıra Erdal Tosun, Ayhan Taş, Nuket Duru ve Mustafa Keser gibi isimler yer alıyor.

MACBETH

Bu hafta hangi filmler vizyonda

Vizyona girmeden önce yayınlanan fragmanları, görselleri ve detaylarıyla heyecan yaratan katıldığı festivallerden övgülerle dönen Macbeth vizyonda! Şimdiden 2016 Oscar Ödülleri'nde pek çok dalda aday olacağı tahmin edilen Macbeth filminin yönetmen koltuğunda Justin Kurzel oturuyor. Filmin başrollerinde ise Michael Fassbender ve Oscar ödüllü Marion Cotillard yer alıyor. William Shakespeare'in efsaneleşen tiyatro oyunundan sinemaya adapte edilen film, İskoçya kökenli General Macbeth'in öyküsüne odaklanıyor.

Haberin Devamı

LIFE

Bu hafta hangi filmler vizyonda

Bu haftanın yeni filmlerinden olan Life, sinemanın efsaneleşmiş isimlerinden biri olan James Dean'in hayatına odaklanıyor. Kontrol, Centilmen ve İnsan Avı gibi filmlerin yönetmenliğini üstlenen Anton Corbijin'in dördüncü uzun metrajlı çalışması olan filmde önemli isimler yer alıyor. Dane DeHaan'ın James Dean karakteriyle karşımıza çıkacağı filmde fotoğrafçı Dennis Stock'u Robert Pattionson canlandırıyor. Film Dean'in fotoğraflarını çekmesi için görev verilen Life Dergisi fotoğrafçısı Dennis Stock ile arasındaki ilişkiyi anlatıyor.

DOLANMA

Bu hafta hangi filmler vizyonda

Haberin Devamı

Tunç Davut'un senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği Dolanma haftanın vizyona giren yerli filmlerinden. Muhammet Uzuner, Defne Dalman, Baran Şükrü Babacan ve Murat Kılıç'ın rol aldığı film Batı Karadeniz'in sapa bir köyünde sıkışıp kalmış, yazgılarına boyun eğmiş iki kardeş ve ordan oraya savrulan bir kadının öyküsüne odaklanıyor.

SARMAŞIK

Bu hafta hangi filmler vizyonda

Sundance, İstanbul, Sydney, Karlov Vary Film Festivallerinde gösterime girmiş ve buradan büyük övgüler toplamış East End Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü almayı başarmış olan yerli film Sarmaşık vizyona giren yerli filmlerden! Nadir Sarıbacak ve Hakan Karsak'ın başrolleri üstlendiği filmde Kadir Çermik, Özgür Emre Yıldırım, Osman Alkaş ve Seyithan Özdemir gibi isimlerin yer alıyor. Yönetmen koltuğunda Tolga Karaçelik'in oturduğu film bir gemide mahsur kalan 6 kişinin yaşam mücadelesini anlatıyor.

Haberin Devamı

AŞKA ÖZGÜRLÜK

Bu hafta hangi filmler vizyonda

Eşcinsel bir çiftin yaşanmış hikayesini sinemaya taşıyan Aşka Özgürlük, önemli oyuncuları kadrosunda bulunduruyor. Still Alice filmiyle Oscar kazanan Julianne Moore ve Juno filmindeki üstün performansıyla "En İyi Kadın Oyuncu" Oscar'ına aday olan Ellen Page yer alıyor. Peter Sollet yönetmenliğinde çekilen film 2005 yılında akciğer kanseri teşhisi konulan New York Polis Merkezi'nde dedektif olarak görev alan Laurel Hester ve hayat arkadaşı Stacie Andree'nin yaşanmış gerçek hikayesi konu alınıyor. Julianne Moore ve Ellen Page'in yanı sıra filmde Steve Carell, Michael Shannon ve Luke Grimes gibi isimler yer alıyor.

Haberin Devamı

Bu hafta hangi filmler vizyonda

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!