Brigitte Bardot 80 oluyor

Güncelleme Tarihi:

Brigitte Bardot 80 oluyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2014 15:04

Fransız sinemasının en ünlü ikonlarından kabul edilen Brigitte Bardot, 80 yaşına giriyor.

Haberin Devamı

Son yıllarda hayvan hakları aktivisti olarak sık sık kampanya haberleriyle gündeme gelen Bardot, İtalyan La Repubblica gazetesine verdiği röportajda, hayatının ne yönde ilerlediğini anlattı. “B.B. öldü. Artık sadece bir imge. Şimdi bambaşka bir insanım. Deneyimimi ve yaşamımı dört ayaklılara adamak istiyorum ve doğum günü armağanı olarak devletin hayvanları öldürme ritüeline son vermesini rica ediyorum. Acı çektirmeden yapsınlar, yapacaklarını o masum hayvanlara” diye konuşan Bardot, yetkililere mesaj gönderdi. 24 Eylül’de 80 yaşına basacak olan Bardot, ileri yaşları ‘en azından genç ölmemeye şükretme dönemi’ olarak algıladığını ifade etti.

Brigitte Bardot 80 oluyor

Haberin Devamı

Bardot, hayvan sevgisini “Evim Nuh’un Gemisi gibi. Aklınıza ne tür hayvan gelirse var ve onlarla mutluluğu tadıyorum. Kendimi dört ayaklılara fazlasıyla adadım. Sinema dünyası sahtelik ve abartılı bir yaşantı. Seks sembolü olmak o zamanlar güzeldi. Ama sadece bir hayalmiş, abartıymış. Gerçekleri yaşlılığımda hayvanlarımla yaşıyorum. Onları besliyorum, seviyorum, şımartıyorum. Mesleğimle ilgili hiçbir özlemim yok. Dünyaya yeniden gelsem insanlardan kaçan özgür bir yılkı atı olmak isterdim” sözleriyle açıkladı.

Brigitte Bardot 80 oluyor

Bardot geçen yıl, iki fil için ülkesini terk edeceğini açıklamıştı. Bardot, yöneticileri Lyon kentindeki hayvanat bahçesinde tutulan ve hastalıklı olduğu tespit edilen filler Nepal ile Baby’nin uyutulması kararından vazgeçilmemesi halinde Rus vatandaşlığına geçmekle tehdit etmişti.

Brigitte Bardot 80 oluyor

BAKMADAN GEÇME!