Boğaziçi Film Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi Film Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2014 13:37

Bu sene ikincisi düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, 28 Kasım’a kadar 180’i aşkın ulusal ve uluslararası filmi İstanbullu izleyiciyle buluşturacak. Türk sinemasının 100’üncü yıldönümünde ikinci yüzyıla imzasını atacak sinemacılar festivalde bir araya gelecek.

Haberin Devamı

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenecek Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, Türk sinemasının 100’üncü yıldönümü olan geçen cuma akşamı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen galayla başladı. Açılışını Sam French’in, Oscar’a aday gösterilen kısa filmi ‘Buzkashi Boys’ (Buzkashi Çocukları) ile yapan festival, 28 Kasım tarihine kadar 180’i aşkın ulusal ve uluslararası filmi İstanbul’un iki yakasındaki izleyicilerle paylaşacak. Bu yıl Beyoğlu Atlas, Majestik, Tarık Zafer Tunaya sinema salonlarında, Tophane-i Amire ve Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde yapılacak film gösterimlerinin yanı sıra, sinemamızın 100. yılı dolayısıyla sinemacıların katılacağı paneller, forumlar, atölye çalışmaları düzenlenecek.

Boğaziçi Film Festivali başladı

Haberin Devamı

BÜYÜK ÖDÜLÜN SAHİBİNE 50 BİN TL

Festivalin sinema sektörünün ünlü isimlerinden oluşan ‘Büyük Ödül’ jürileri arasında bu sene, Altın Küre Başkan Yardımcısı Lorenzo Soria, Belçim Bilgin, Oscar’a aday kısa filmi ile Sam French, ödüllü yapımcı yönetmen Yasmine Golchan ve pek çok Hollywood yıldızının oyuncu koçluğunu yapan Ivana Chubbuck yer alıyor. Jürinin belirlenen 10 yapım içinden seçeceği film, 50 bin TL’lik ‘Ahmet Uluçay Büyük Ödülü’nün sahibi olacak. Büyük ödülü kazanan film, ödülünü 28 Kasım Cuma akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak törenle teslim alacak.
Bu sene festivalin ana jürisinde görev alan sinemacılar ise şöyle; Omar Metwally, Kristina Krepela, Amy Fox, Mick Casale, Carol Dysinger, Prakash Sharma, Tarık Tufan, Bora Gökşingöl, Cihan Aktaş, İlksen Başarır, Hamit Aydın, Ferhat Aslan, Coşkun Çokyiğit, Abdurrahman Öner ve Semir Arslanyürek. Ana jüri ‘En İyi Kurmaca Film’, ‘En İyi Belgesel Film’, ‘En İyi Görüntü Yönetmeni’, ‘En İyi Senaryo’, ‘En İyi Kurgu’, ‘En İyi Erkek Oyuncu’, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ve ‘En İyi Çocuk Oyuncu’ kategorilerinde Jüri Özel Ödülü verecekler. Ayrıca festivalde İzleyici Ödülü de verilecek.
* Festival programı için: www.bogazicifilmfestivali.com

Haberin Devamı

BRAD PITT’İN KOÇU GELİYOR

Festival kapsamında pek çok atölye düzenlenecek. Bunların arasında Brad Pitt, James Franco ve Hell Berry gibi ünlü Hollywood oyuncularının da koçluğunu yapan Ivana Chubbuck masterclass’ı var. Chubbuck, dersleriyle ünlü Türk oyuncularıyla ilk kez bir araya gelecek. Başvurular sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!